Ako zistíte rozdiel medzi anilínom a metylanilínom?
Ako zistíte rozdiel medzi anilínom a metylanilínom?

Video: Ako zistíte rozdiel medzi anilínom a metylanilínom?

Video: Ako zistíte rozdiel medzi anilínom a metylanilínom?
Video: Rozdiel medzi mužovym a ženiným pocitom blaženosti - ukážka z 2-CD o vzťahoch 2024, Júl
Anonim

Amíny. Vykonajte jeden test rozlíšiť Aniline a N- metyl anilín . anilín spôsobí nepríjemný zápach z izokyanid, keď to je zahrievané s chloroformom a pivom. KOH (karbylamínová reakcia), zatiaľ čo N- metylanilín nedáva tento test.

Tiež viete, ako môžete rozpoznať rozdiel medzi anilínom a metylanilínom?

Odpoveď: Môže sa použiť karbylamínový test rozlišovať medzi anilínom a N - metylanilín . Karbylamínový test: Primárne amíny pri zahrievaní s chloroformom a etanolickým hydroxidom draselným vytvárajú páchnuce izokyanidy alebo karbylamíny. anilín , keďže ide o aromatický primárny amín, dáva pozitívny test na karbylamín.

Podobne, ako môžete rozlíšiť medzi anilínom a fenolom? Iba vykonaním chemických testov môžete potvrdiť, že látka, ktorú ste dostali, je anilín alebo Fenol . Najprv vykonajte test rozpustnosti v zried. HCl. Ak sa látka rozpúšťa, je HCl, potom by to malo byť anilín , kvôli svojmu základnému charakteru.

Ako môžete týmto spôsobom rozlíšiť medzi anilínom a cyklohexylamínom?

Cyklohexylamín a anilín možno rozlíšiť testom azo - farbiva. Azofarbivá sa používajú najmä v textilnom priemysle. Ide o syntetické farbivá pozostávajúce z dusíka. Tento test sa robí na získanie hodnoty amínov.

Dáva anilín test na karbylamín?

The karbylamín reakcia je chemická test na detekciu primárnych amínov. Reakcia s anilín : The karbylamínový test áno nie dať pozitívna reakcia so sekundárnymi a terciárnymi amínmi.

Odporúča: