Aký je účinok Atroventu?
Aký je účinok Atroventu?

Video: Aký je účinok Atroventu?

Video: Aký je účinok Atroventu?
Video: Готовлю КАЖДЫЙ ДЕНЬ! Любимая еда для Сосудов и Мозга! Салат незаменим при атеросклерозе, тромбах ... 2024, Júl
Anonim

Atrovent (ipratropium) je bronchodilatátor, ktorý uvoľňuje svaly v dýchacích cestách a zvyšuje prietok vzduchu do pľúc. Atrovent používa sa na prevenciu bronchospazmu alebo zúženia dýchacích ciest u ľudí s CHOCHP (chronická obštrukčná choroba pľúc) vrátane chronickej bronchitídy a emfyzému.

Podobne sa môžete opýtať, aký je mechanizmus účinku ipratropiumbromidu?

Mechanizmus účinku Ipratropiumbromid je anticholinergické (parasympatolytické) činidlo, ktoré blokuje muskarínové receptory acetylcholínu a na základe štúdií na zvieratách zrejme inhibuje vagovo sprostredkované reflexy antagonizáciou akcie acetylcholínu, prenášača uvoľneného z blúdivého nervu.

Podobne, čo robí nebulizér Atrovent? Používa sa na Atrovent Ipratropium je používa sa na kontrolu symptómov pľúcnych chorôb, ako je astma, chronická bronchitída a emfyzém. To je používa sa aj na liečbu zablokovania prúdenia vzduchu a na predchádzanie zhoršeniu chronickej obštrukčnej choroby pľúc (CHOCHP).

Navyše, aký typ lieku je Atrovent?

Atrovent HFA ( ipratropiumbromid HFA) Inhalačný aerosól je perorálny inhalačný liek používaný na liečbu chronickej obštrukčnej choroby pľúc (CHOCHP) vrátane chronickej bronchitídy a emfyzému. Atrovent je súčasťou triedy liekov na liečbu CHOCHP nazývaných anticholinergiká bronchodilatanciá.

Kedy by ste mali používať Atrovent?

Používa sa ipratropium do kontrolovať a predchádzať symptómom (sipot a dýchavičnosť) spôsobeným prebiehajúcim ochorením pľúc (chronická obštrukčná choroba pľúc-CHOCHP, ktorá zahŕňa bronchitídu a emfyzém). Funguje to tak, že svaly okolo dýchacích ciest sa uvoľnia, aby sa otvorili a ty môže ľahšie dýchať.

Odporúča: