Prečo mám nízky luteinizačný hormón?
Prečo mám nízky luteinizačný hormón?

Video: Prečo mám nízky luteinizačný hormón?

Video: Prečo mám nízky luteinizačný hormón?
Video: Szabó Gyuri bácsi előadása Szepsiben 2019 2024, Júl
Anonim

Nízka úrovne LH môže byť príznakom „sekundárneho zlyhania vaječníkov“, čo znamená, že problém začína hypofýzou alebo hypotalamom (časť mozgu). U mužov vysoká hladina LH v krvi sú znakom problému so semenníkmi. Nízka úrovne LH to znamená, že problém je s hypofýzou alebo hypotalmom.

Otázkou tiež je, čo sa stane, keď sú hladiny LH nízke?

Nízke úrovne z LH môže to znamenať, že máte poruchu myslenia, anorexiu, podvýživu alebo ste v strese. Nízke úrovne z LH môže to znamenať, že vaša hypofýza nevytvára dostatok LH . To môže viesť k príliš malej produkcii malého testosterónu.

Tiež viete, čo je hormón LH u žien? V ženy , hormón stimuluje vaječníky k produkcii estradiolu. O dva týždne do ženského cyklus, prudký nárast luteinizačný hormón spôsobuje, že vaječníky počas ovulácie uvoľňujú vajíčko. Pre mužov, luteinizačný hormón stimuluje produkciu testosterónu z Leydigcellových buniek v semenníkoch.

Tiež viete, čo to znamená, keď je váš FSH nízky?

Keď žena vstúpi do menopauzy a jej vaječníky prestanú fungovať, FSH úrovne budú stúpať. Nízka úrovne FSH a LH sú v súlade so sekundárnym zlyhaním vaječníkov v dôsledku poruchy hypofýzy alebo hypotalamického problému. Nízky FSH sérové hladiny boli spojené so zvýšeným rizikom rakoviny vaječníkov.

Môžete otehotnieť s nízkou LH?

Úrovne LH sú nízke väčšinu mesačného menštruačného cyklu. Avšak zhruba v polovici cyklu, keď vývojové vajíčko dosiahne určitú veľkosť, LH úrovne nálet na stať sa veľmi vysoko. Ak tam sú neovplyvňujú žiadne komplikácie plodnosť , mať sex niekoľkokrát počas plodného obdobia môže byť dosť na otehotnieť.

Odporúča: