Zasahuje melatonín do REM spánku?
Zasahuje melatonín do REM spánku?

Video: Zasahuje melatonín do REM spánku?

Video: Zasahuje melatonín do REM spánku?
Video: Is Melatonin A Good Sleep Aid? | Matthew Walker 2024, Júl
Anonim

V našej štúdii sme hodnotili účinky exogénnych melatonín na narušený REM spánok u ľudí. Melatonín áno neposunúť cirkadiánnu fázu alebo potlačiť teplotu, ale urobil zvýšiť REM spánok kontinuitu a podporovať pokles rektálnej teploty počas spať.

V súlade s tým prerušuje melatonín REM spánok?

Poruchy v prírode melatonín úrovne môžu ísť ruka v ruke spať problémy. Melatonín nie je sedatívum. Namiesto toho funguje na propagáciu spať tým, že pomáha regulovať bio hodiny tela a spať -cykly bdenia. Štúdie tiež ukazujú melatonín sa môže zvýšiť REM spánok.

Okrem toho ovplyvňuje melatonín sny? Melatonínové sny Niektorí ľudia uvádzajú, že majú živosť sny alebo nočné mory, keď berú melatonín . Užívanie príliš veľkého množstva doplnku môže u niektorých ľudí narušiť vnútorné hodiny tela a zvýšiť aktivitu snov.

Z toho, koľko melatonínu by som mal užívať na poruchu spánku REM?

Odporúčame melatonín ako počiatočná terapia skôr ako klonazepam (stupeň 2C). Typický štart dávka z melatonín pre RBD je 3 mg pred spaním, zvyšuje sa v prírastkoch 3 mg, kým správanie neustúpi (tabuľka 2). Väčšina pacientov pociťuje úľavu pri dávkach medzi 6 a 18 mg.

Aké lieky zvyšujú REM spánok?

Účinky liekov na spánok REM súhrnne zahŕňajú reakcie na lieky, ktoré znižujú spánok REM ( etanolu , TCA trazodón, SSRI, IMAO, lítium amfetamíny, metylfenidát a klonidín); reakcie na lieky, ktoré zvyšujú spánok REM ( nefazadon a rezerpín); a reakcie na vysadenie liekov potláčajúcich REM.

Odporúča: