Môže HIV prežiť so zubnou kefkou?
Môže HIV prežiť so zubnou kefkou?

Video: Môže HIV prežiť so zubnou kefkou?

Video: Môže HIV prežiť so zubnou kefkou?
Video: Ретенированные зубы мудрости 2024, Júl
Anonim

Vy MÔCŤ Nechytím to z a zubná kefka alebo bozkávanie - a bytie HIV pozitívne NIE JE rozsudok smrti, hovoria experti. NextRoll, Inc.

Môžem teda dostať HIV zo zubnej kefky?

Informačný list vám nehovorí môže dostať HIV z kefky na zuby s krvou. Nemôžeš dostať HIV tadiaľto. Je to z rôznych dôvodov, za prvé a zubná kefka zvyčajne má na sebe zubnú pastu, ktorá zabíja vírus. Vy môže nakaziť HIV z orálneho sexu, ale je to veľmi nízke riziko a nie je veľmi pravdepodobné (3-5 % nových infekcií).

Za druhé, zomrie vírus HIV, keď je vystavený vzduchu? HIV nemôže prežiť dlho v vzduch . Akonáhle tekutina opustí telo a je vystavené vzduchu , rýchlo začne schnúť. To poškodzuje vírus , čím sa stáva neaktívnym. Akonáhle je neaktívny, HIV je „mŕtvy“a už nie je infekčný.

Okrem toho, ako dlho zostáva vírus HIV nažive mimo tela?

6 dní

Môže jedna kvapka krvi prenášať HIV?

HIV je prenášané keď tekutiny z osoby, ktorá má v tele merateľné množstvo vírusu ( HIV -pozitívne) prechádzajú priamo do krvného obehu alebo cez sliznice, rezné rany alebo otvorené vredy človeka bez HIV ( HIV -negatívny). Iné telesné tekutiny, ako astears a sliny, NEMOHÚ šíriť infekciu.

Odporúča: