Čo je lekársky termín Alb?
Čo je lekársky termín Alb?

Video: Čo je lekársky termín Alb?

Video: Čo je lekársky termín Alb?
Video: Как устроена IT-столица мира / Russian Silicon Valley (English subs) 2024, Júl
Anonim

Lekárska definícia z Albumín

albumín : Hlavný proteín v ľudskej krvi a kľúč k regulácii osmotického tlaku krvi. chemicky, albumín je rozpustný vo vode, zrážaný kyselinou a zrážaný teplom

Čo takto znamená ALB z lekárskeho hľadiska?

Lekárska definícia z Alb - Alb -: Predpona z latinského „albus“znamená „biely“. Ako v albíne a albinizme. The termín „Albín“prvýkrát použili Portugalci na „bielych“ľudí, s ktorými sa stretli v západnej Afrike.

Podobne, čo spôsobuje vysoké hladiny albumínu? Môže to tiež znamenať, že máte ochorenie pečene alebo zápalové ochorenie. Vyššie albumín hladiny môžu byť spôsobené akútnymi infekciami, popáleninami a stresom z operácie alebo srdcového infarktu.

Ak vezmeme do úvahy toto, sú vysoké hladiny albumínu zlé?

Ak hladiny albumínu sa zistí, že sú tiež vysoká , môže to znamenať, že osoba jedáva a vysoká proteínovú diétu alebo je dehydrovaný. Kedy výsledky vráťte sa, lekár ich s danou osobou posúdi a vysvetlí vám výsledky . Normálne úrovne sa môže medzi laboratóriami líšiť.

Aká je úloha albumínu v tele?

Funkcia . Sérum albumín je hlavným proteínom človeka krv plazma. Viaže vodu, katióny (ako napr2+, Na+ a K.+), mastné kyseliny, hormóny, bilirubín, tyroxín (T4) a liečivá (vrátane barbiturátov): jeho hlavné funkciu je regulovať onkotický tlak o krv.

Odporúča: