Čo je príčinou defektov neurálnej trubice?
Čo je príčinou defektov neurálnej trubice?

Video: Čo je príčinou defektov neurálnej trubice?

Video: Čo je príčinou defektov neurálnej trubice?
Video: ПРОСТО КИРО И 100 ДЕНА В КОИТО СЕ НАСРА, А ПОСЛЕДНИТЕ ДНИ Е С РАЗСТРОЙСТВО 2024, Jún
Anonim

Poruchy neurálnej trubice sa považujú za komplexnú poruchu, pretože sú spôsobil kombináciou viacerých génov a viacerých faktorov prostredia. Známe environmentálne faktory zahŕňajú kyselinu listovú, diabetes závislý od inzulínu matky a užívanie určitých antikonvulzív (proti kŕčom) zo strany matky.

Navyše, aký nedostatok spôsobuje defekty nervovej trubice?

kyselina listová

Okrem toho, ako môžete zabrániť defektom neurálnej trubice? Aby ste znížili riziko, že sa vaše dieťa narodí s NTD, užívajte multivitamín s kyselinou listovou a jedzte potraviny s vysokým obsahom folátu každý deň počas 2 až 3 mesiacov pred otehotnením a počas tehotenstva.

Ako časté sú defekty neurálnej trubice?

K NTD dochádza v USA asi u 3 000 tehotenstiev každý rok. Hispánske ženy majú väčšiu pravdepodobnosť, že budú mať dieťa s NTD než nehispánske ženy. Dvaja najviac bežné NTD sú spina bifida a anencefália. Spina bifida postihuje približne 1 500 detí ročne v USA.

Aký liek spôsobuje defekty neurálnej trubice?

Dôkazy navyše ukazujú, že ženy, ktoré sú obézne, majú slabo kontrolovanú cukrovku alebo užívajú určité lieky na zníženie hmotnosti, ako je fenytoín (Dilantin), karbamazepín (Tegretol) a valproic kyselina (Depakote) alebo antifolát (ako je aminopterín) sú vystavené väčšiemu riziku, že ostatné deti majú dieťa s

Odporúča: