Na čo sa testujú izoenzýmy alkalickej fosfatázy?
Na čo sa testujú izoenzýmy alkalickej fosfatázy?

Video: Na čo sa testujú izoenzýmy alkalickej fosfatázy?

Video: Na čo sa testujú izoenzýmy alkalickej fosfatázy?
Video: изоферменты: Введение 2024, Júl
Anonim

The ALP izoenzým kostí test je krv test ktorý meria hladiny ALP -2 vo vašich kostiach. The test dokáže odhaliť abnormálne úrovne rastu kostí, ktoré môžu naznačovať ochorenie kostí alebo iný závažný stav, ako je leukémia alebo hyperparatyreóza. Toto test nie je podávaný na diagnostikovanie choroby sám.

Okrem toho, čo je test izoenzýmu ALP?

Štruktúra enzýmu závisí od toho, kde v tele sa produkuje. Toto test je najčastejšie zvyknutý test ALP vyrobené v tkanivách pečene a kostí. The ALP izoenzýmový test je laboratórium test ktorý meria množstvo rôznych typov ALP v krvi. The ALP test je príbuzný test.

Možno sa tiež opýtať, aké sú príznaky vysokej alkalickej fosfatázy? The príznaky ochorenia pečene zahŕňajú ústavné príznaky ako je únava, slabosť, nevoľnosť, slabá chuť do jedla, malátnosť a tiež viac špecifické pre pečeň príznaky žltačky, tmavého moču, svetlej stolice, svrbenia, bolesti brucha a nadúvania.

Čo navyše znamená vysoká alkalická fosfatáza?

Vysoká úrovne Vyššie - než normálne úrovne ALP vo vašej krvi môže naznačiť problém s pečeňou alebo žlčníkom. To môže zahŕňať hepatitídu, cirhózu, rakovinu pečene, žlčové kamene alebo upchatie žlčových ciest.

Čo robí alkalická fosfatáza?

Alkalický fosfát ( ALP ) je enzým v krvi človeka, ktorý pomáha štiepiť bielkoviny. Telo využíva ALP pre celý rad procesov a hrá obzvlášť dôležitú úlohu vo funkcii pečene a vývoji kostí.

Odporúča: