Aké sú vedľajšie účinky fenytoínu Dilantin?
Aké sú vedľajšie účinky fenytoínu Dilantin?

Video: Aké sú vedľajšie účinky fenytoínu Dilantin?

Video: Aké sú vedľajšie účinky fenytoínu Dilantin?
Video: 💊 what is PHENYTOIN?. Doses, uses, mechanism of action, side effects of Phenytoin (Dilantin). 2024, Júl
Anonim

VEDĽAJŠIE ÚČINKY: Bolesť hlavy , nevoľnosť , vracanie , zápcha , závrat môže sa objaviť pocit točenia sa, ospalosť, problémy so spánkom alebo nervozita. Ak niektorý z týchto účinkov pretrváva alebo sa zhoršuje, okamžite to povedzte svojmu lekárovi alebo lekárnikovi. Fenytoín môže spôsobiť opuch a krvácanie ďasien.

Podobne sa pýta, aké sú dlhodobé vedľajšie účinky fenytoínu?

Vedľajšie účinky fenytoínu zahŕňajú sedáciu, cerebelárny syndróm, fenytoín encefalopatia, psychóza, lokomotorická dysfunkcia, hyperkinéza, megaloblastická anémia, znížená hladina folátu v sére, znížený obsah minerálov v kostiach, ochorenie pečene, nedostatok IgA, hyperplázia ďasien a syndróm hypersenzitivity podobný lupusu

Aké lieky tiež znižujú účinnosť fenytoínu? Drogy, ktoré môžu zníženie fenytoínu úrovne a znížiť účinnosť zahŕňajú karbamazepín, chronické zneužívanie alkoholu, rezerpín a sukralfát (Carafate).

Čo v tomto smere robí Dilantin s vaším telom?

Dilantin (fenytoín) je antiepileptikum, nazývané aj antikonvulzívum. Funguje tak, že spomaľuje impulzy v a mozog, ktorý spôsobuje záchvaty. Dilantin používa sa na kontrolu záchvatov. Fenytoín robí neošetrujú všetky typy z záchvaty a tvoj lekár určí, či áno je správny liek pre vás.

Je Dilantin a fenytoín rovnaké?

Dilantin , vyrobená spoločnosťou Parke-Davis, je obchodná značka fenytoín (FEN-ih-toyn). Už viac ako 50 rokov pomáha ľuďom s epilepsiou udržať svoje záchvaty pod kontrolou. Malé rozdiely medzi Dilantin a generické fenytoín môže mať veľké klinické účinky.

Odporúča: