Zasahuje vitamín B do liekov na štítnu žľazu?
Zasahuje vitamín B do liekov na štítnu žľazu?

Video: Zasahuje vitamín B do liekov na štítnu žľazu?

Video: Zasahuje vitamín B do liekov na štítnu žľazu?
Video: Agrohoroskop od 23. do 26. marca 2022 2024, Júl
Anonim

Interakcie medzi vašimi drogy

Neboli zistené žiadne interakcie medzi levotyroxínom a Vitamín B12 . Toto robí nemusí to znamenať, že neexistujú žiadne interakcie. Vždy sa poraďte so svojím poskytovateľom zdravotnej starostlivosti.

Okrem toho, aké doplnky interferujú s liekmi na štítnu žľazu?

Áno. Doplnky vápnika – príp antacidá obsahujúci vápnik - môže interferovať s absorpciou liekov na náhradu hormónov štítnej žľazy, ako sú syntetické hormóny štítnej žľazy levotyroxín (Synthroid, Unithroid, iné) a liotyronín (Cytomel), ako aj doplnky extraktu štítnej žľazy.

Navyše, aké doplnky by sa nemali užívať s levotyroxínom? Levothyroxín interaguje s minerálmi, ako je železo, vápnik a horčík, ktoré znižujú aktivitu liekov na štítnu žľazu. Mnoho antacíd obsahuje horčík a hliník, preto sa ich užívaniu vyhnite, ak ste na štítnej žľaze doplniť levotyroxín.

Okrem toho je komplex vitamínu B vhodný na hypotyreózu?

Vitamín B . Je dôležité pre Štítna žľaza Funkcia Najlepšie je užiť si výživový doplnok, ktorý obsahuje celý komplex vitamínov B , a možno budete potrebovať ďalšie vitamín B12 ak krvný test ukáže, že vaše hladiny sú nízke, hovorí.

Môže vitamín B12 ovplyvniť štítnu žľazu?

Ľudia s Hashimotovou hypotyreóza mal by sa vyhľadať B12 anémia. Ďalšie bežné prejavy z B12 nedostatok sú symptómy z anémia, medzi ktoré patrí únava, letargia a slabosť. Mnoho ľudí s B12 anémia zistiť, že majú autoimunitné ochorenie nazývané perniciózna anémia, ktorá inhibuje a absorpcia B12.

Odporúča: