Obsah:

Aké antibiotiká sú makrolidy?
Aké antibiotiká sú makrolidy?

Video: Aké antibiotiká sú makrolidy?

Video: Aké antibiotiká sú makrolidy?
Video: Умный Медик [УМ] - Механизм действия Антибиотиков. Базовое видео по фармакологии. 2024, Septembra
Anonim

Makrolidové antibiotiká sú:

  • azitromycín (názov značky Zithromax ),
  • klaritromycín (značky Klacid a Klacid LA),
  • erytromycín (názvy značiek Erymax, Erytrocín , Erythroped a Erythroped A),
  • spiramycín (žiadna značka), a.
  • telitromycín (značka Ketek).

Tiež je potrebné vedieť, či je doxycyklín makrolidové antibiotikum?

Doxycyklín a azitromycín sú antibiotiká používané na liečbu mnohých rôznych typov bakteriálnych infekcií. Doxycyklín a azitromycín sú rôzne typy antibiotík. Doxycyklín je tetracyklín antibiotikum a azitromycín je a makrolidové antibiotikum.

Rovnako je amoxicilín makrolid? Amoxicilín je penicilínové antibiotikum. Klaritromycín je a makrolid antibiotikum. Tieto antibiotiká bojujú proti baktériám v tele. Amoxicilín klaritromycín a lansoprazol sú kombinované lieky používané u ľudí s Helicobacter pylori (H.

Ako teda fungujú makrolidové antibiotiká?

Makrolidy fungujú väzbou na špecifickú podjednotku ribozómov (miesta syntézy proteínov) u vnímavých baktérií, čím sa inhibuje tvorba bakteriálnych proteínov. Vo väčšine organizmov tento účinok inhibuje rast buniek; vo vysokých koncentráciách však môže spôsobiť bunkovú smrť.

Je makrolid penicilín?

Prototyp makrolid je erytromycín; iné klinicky dôležité makrolidy zahŕňajú klaritromycín a azitromycín. v dôsledku toho makrolidy sa často používajú pri liečbe infekcií spôsobených grampozitívnymi baktériami ako alternatíva pre pacientov, ktorí sú alergickí na penicilín.

Odporúča: