Ktorá štruktúra sa pripája k vonkajšiemu týlnemu výbežku?
Ktorá štruktúra sa pripája k vonkajšiemu týlnemu výbežku?

Video: Ktorá štruktúra sa pripája k vonkajšiemu týlnemu výbežku?

Video: Ktorá štruktúra sa pripája k vonkajšiemu týlnemu výbežku?
Video: Внимание! Путлеровцами готовится провokaция 2024, Júl
Anonim

Ión je najvýraznejšou projekciou výčnelku, ktorý sa nachádza v zadnej (spodnej zadnej) časti ľudskej lebky. Šijové väzivo a trapézový sval priložiť k tomu.

Čo sa teda spája s vonkajším tylovým výbežkom?

K nemu je pripojený m. splenius capitis, m. trapezius a occipitalis. Z vonkajší okcipitálny výbežok hrebeň alebo hrebeň, vonkajší týlny hrebeň nazývaný tiež stredná nuchálna línia, často slabo označený, klesá k foramen magnum a poskytuje príloha do nuchálneho väzu.

Podobne, aký sval sa pripája k tylovej kosti? Suokcipitálne svaly sú umiestnené pod týlnou kosťou. Ide o štyri párové svaly na spodnej strane týlnej kosti; dva rovné svaly (rectus) a dva šikmé svaly (obliquus). Rectus capitis posterior major ide od tŕňového výbežku os (C2) k tylovej kosti.

Navyše má každý vonkajší tylový výbežok?

Áno, Každý má ión. Ale je rozdiel medzi tými s VYLEPŠENOU inionkou resp okcipitálny výbežok a tí, ktorí urobiť nie mať toto. AK je váš zámer vylepšený, môžete pod ním zavesiť prsty. AK INIÓN NIE JE vylepšený, NIČ sa palec môže zavesiť.

Aký je účel vonkajšieho okcipitálneho výbežku?

The vonkajší týlny výbežok je vyvýšená oblasť na strednej čiare okcipitálne kosť, kde sa zadná stena stretáva so spodinou lebky. The vonkajší okcipitálny výbežok z okcipitálne kosť má funkčný význam, pretože je pôvodom pre: 1. trapézový sval.

Odporúča: