Je Crestor vhodný na zníženie hladiny cholesterolu?
Je Crestor vhodný na zníženie hladiny cholesterolu?

Video: Je Crestor vhodný na zníženie hladiny cholesterolu?

Video: Je Crestor vhodný na zníženie hladiny cholesterolu?
Video: Snizite holesterol i šećer u krvi: Prirodni lek od 3 sastojka 2024, Septembra
Anonim

CRESTOR ® ( rosuvastatín vápnik) je druh cholesterolu - zníženie liek známy ako „statín“. Keď len diéta a cvičenie nestačia cholesterolu úrovne k cieľu, CRESTOR sa používa na zníženie „Zlý“LDL cholesterolu a zvýšenie “ dobre „HDL cholesterolu.

Podobne, aké sú zlé vedľajšie účinky lieku Crestor?

Medzi najčastejšie vedľajšie účinky môžu zahŕňať: Bolesť hlavy, bolesti svalov a brucha bolesť , slabosť a nevoľnosť. Ďalšie vedľajšie účinky, ktoré boli hlásené pri CRESTORE, zahŕňajú stratu pamäti a zmätenosť. Povedzte svojmu lekárovi, ak máte akýkoľvek vedľajší účinok, ktorý vás trápi alebo ktorý nezmizne.

Po druhé, aký je najlepší liek na zníženie cholesterolu s najmenšími vedľajšími účinkami? V analýze 135 predchádzajúcich štúdií, ktoré zahŕňali takmer 250 000 ľudí dokopy, vedci zistili, že drogy simvastatín ( Zocor ) a pravastatin ( Pravachol ) mal najmenej vedľajších účinkov v tejto triede liekov. Tiež zistili, že nižšie dávky vo všeobecnosti spôsobujú menej vedľajších účinkov.

Tiež, akým potravinám sa treba vyhnúť pri užívaní Crestoru?

Vyhnite sa konzumácii potravín s vysokým obsahom tuku alebo cholesterolu, príp rosuvastatín nebude taký účinný. Vyhnite sa pitie alkoholu. Môže zvýšiť hladiny triglyceridov a môže zvýšiť riziko poškodenia pečene. Niektoré antacidá môžu vášmu telu sťažiť vstrebávanie rosuvastatín.

Ako rosuvastatín znižuje hladinu cholesterolu?

Rosuvastatín je v triede liekov nazývaných inhibítory HMG-CoA reduktázy (statíny). Funguje tak, že spomaľuje produkciu cholesterolu v tele do znížiť Množstvo cholesterolu ktoré sa môžu hromadiť na stenách tepien a blokovať prietok krvi do srdca, mozgu a ďalších častí tela.

Odporúča: