Aký je rozdiel medzi deficitom objemu tekutín a dehydratáciou?
Aký je rozdiel medzi deficitom objemu tekutín a dehydratáciou?

Video: Aký je rozdiel medzi deficitom objemu tekutín a dehydratáciou?

Video: Aký je rozdiel medzi deficitom objemu tekutín a dehydratáciou?
Video: Aky je rozdiel medzi "qué tal" a "qué tal estás"? 2024, Jún
Anonim

Objem vyčerpanie znamená zníženie účinného obehu objem v intravaskulárny priestor, pričom dehydratácia znamená stratu voľnej vody vo väčšom pomere ako strata sodíka.

Ďalej, aký je rozdiel medzi dehydratáciou a vyčerpaním objemu?

Napriek tomu, že sa často používajú zameniteľne, dehydratácia a vyčerpanie objemu nie sú synonymá. Dehydratácia Termín strata vody v celom tele spôsobuje hypertonicitu, ktorý je teraz preferovaným termínom dehydratácia , keďže vyčerpanie objemu sa týka deficitu extracelulárnej tekutiny objem.

Následne je otázkou, či je hypovolémia rovnaká ako deficit objemu tekutín? “ Deficit objemu tekutiny (Ktoré je to isté ako „nedostatočný objem tekutiny “alebo hypovolémia ) je ošetrovateľská diagnóza, ktorá popisuje stratu extracelulárnych tekutina z tela.

Aký je rozdiel medzi hypovolémiou a dehydratáciou?

Hypovolémia . Hypovolémia sa týka straty extracelulárnej tekutiny a nemal by sa zamieňať s dehydratácia . Dehydratácia sa týka nadmernej celkovej telesnej straty vody, ktorá vedie k bunkovej hypertonicite (pomerne významná strata tekutiny v jednotlivých bunkách).

Čo spôsobuje deficit objemu tekutín?

Objem vyčerpanie alebo extracelulárne tekutina (ECF) objem kontrakcie, nastáva v dôsledku straty celkového telesného sodíka. Príčiny zahŕňajú vracanie, nadmerné potenie, hnačku, popáleniny, užívanie diuretík a zlyhanie obličiek.

Odporúča: