Sú nitrilové rukavice gumové?
Sú nitrilové rukavice gumové?

Video: Sú nitrilové rukavice gumové?

Video: Sú nitrilové rukavice gumové?
Video: Latex Gloves vs. Nitrile Gloves vs. Neoprene Gloves 2024, Júl
Anonim

Nitrilové rukavice sú vyrobené zo syntetiky guma , a sú ideálnou alternatívou vtedy, keď vyvolávajú obavy alergie na latex. Nitrilové rukavice sú nadriadení rukavice pokiaľ ide o odolnosť proti prerazeniu.

Sú v tomto ohľade nitrilové rukavice lepšie ako latex?

Odpoveď je, že Nitril je silnejšia rukavice vyššej kvality ako Latex. Latex je však lacnejšou možnosťou pre tých, ktorí nevyžadujú silnejšie chemické a odolnosť proti prepichnutiu.

Okrem toho, čo znamenajú nitrilové rukavice? Nitril je vynikajúci materiál pre dnešné jednorazové použitie rukavice . Nitril , tiež známy ako NBR, je forma syntetického kaučuku s nezvyčajne vysokou odolnosťou voči olejom, palivám a iným chemikáliám. Viac nitril v polyméri, tým väčšia je ochrana pred olejmi, ale nižšia flexibilita.

Následne je otázkou, z čoho sú vyrobené nitrilové rukavice?

Na rozdiel od latex jednorazové rukavice, ktoré sú vyrobené z prírodného kaučuku, nitrilové rukavice sú syntetické. Nitril je skratka pre akrylonitril-butadiénový kaučuk. Tento materiál je vytvorený z monomérov - akrylonitrilu a butadiénu - čo sú molekuly, ktoré sú navzájom spojené.

Je nitril rovnaký ako latex?

Nitril rukavice sú extrémne trvanlivé a odolné voči prepichnutiu. Nitril rukavice vydržia pôsobenie olejov, rozpúšťadiel a chemikálií, ktoré ľahko ničia prírodné látky latex rukavice. Nitril rukavice však nie sú také mäkké ako latex rukavice a nie sú známe tým, že sa ľahko nosia.

Odporúča: