Ovplyvňuje výška vitálnu kapacitu?
Ovplyvňuje výška vitálnu kapacitu?

Video: Ovplyvňuje výška vitálnu kapacitu?

Video: Ovplyvňuje výška vitálnu kapacitu?
Video: Půjdeme do války s Ruskem? 2024, Júl
Anonim

Vitálna kapacita u bežných dospelých sa pohybuje od 3 do 5 litrov. VÝSLEDKY: Priemer vitálna kapacita u študentov s výška > 167,4 cm bolo vyššie ako priemer vitálna kapacita študentov s výška ≦ 167,4 cm. Môže to byť spôsobené zväčšením povrchu pľúc v súvislosti so zväčšovaním výška.

Vzhľadom na to, prečo výška ovplyvňuje kapacitu pľúc?

FVC a FEV1 s vekom klesajú, kým objemy a kapacity , ako sú RV a FRC. TLC, VC, RV, FVC a FEV1 sú ovplyvnené výška , pretože sú úmerné veľkosti tela. To znamená, že vysoký jedinec zažije väčší pokles pľúc zväzky, ako starnú.

Čo tiež ovplyvňuje vitálnu kapacitu? Vitálna kapacita (VC) je maximálne množstvo vzduchu, ktoré môže človek vytlačiť z pľúc po maximálnom vdýchnutí. Bežný dospelý má a vitálna kapacita medzi 3 a 5 litrami. Ľudský vitálna kapacita závisí od veku, pohlavia, výšky, hmotnosti a prípadne etnickej príslušnosti.

Prečo sa v tejto súvislosti životná kapacita líši s výškou?

a. Ak je niekto vyšší, má väčšie pľúca a väčšiu kapacity objem. Vek a pohlavie tiež ovplyvňujú pľúca kapacity pretože obidva ovplyvňujú stavbu osoby, ktorá zase ovplyvňuje pľúca kapacity.

Čo znižuje vitálnu kapacitu?

Vitálna kapacita (VC), objem vydychovaného vzduchu po maximálnej inšpirácii je normálne 60 až 70 ml/kg a u normálnych osôb je určený predovšetkým veľkosťou hrudníka a pľúc. Zníženie VC na 30 ml/kg je spojené so slabým kašľom, akumuláciou orofaryngeálnych sekrétov, atelektázou a hypoxémiou.

Odporúča: