Prečo pľúca strácajú elasticitu?
Prečo pľúca strácajú elasticitu?

Video: Prečo pľúca strácajú elasticitu?

Video: Prečo pľúca strácajú elasticitu?
Video: А что Будет, если Есть Свеклу Каждый день? 2024, Júl
Anonim

Vo vnútri alveol vstupuje kyslík do vášho krvného obehu a oxid uhličitý vstupuje do dýchacích ciest, aby bol vydychovaný. S vekom tieto malé vzduchové vaky môžu stratiť ich tvar a pružnosť . Stanú sa plochšími, takže tam je menšia plocha v ich vnútri. Stávajú sa tiež menej obratnými, pretože vaša alveolárna stena sa zahusťuje.

Len tak, čo spôsobuje stratu elasticity v pľúcach?

Intersticiálna reklama pľúc choroby (ILD) sú skupinou chorôb, ktoré vedú k pľúc poškodenie a v konečnom dôsledku fibróza s stratu z pružnosť z pľúca . Sú to chronické stavy charakterizované dýchavičnosťou. Ďalší termín často používaný pre ILD je „ pľúcny fibróza “.

Za druhé, čo sa stane s vašimi pľúcami, keď starnete? Ako starneš , zmeny ovplyvňujú vaše pľúca tkaniva, svalov a kostí, ktoré všetko ovplyvňujú tvoj dýchanie. The maximálne množstvo vzduchu tvoje pľúca môže držať- tvoj Celkom pľúc kapacita - je asi šesť litrov. Asi po 35 rokoch ich funkcia klesá ako ty starneš a ako a Výsledkom je, že dýchanie sa môže časom pomaly sťažovať.

Podobne sa môžete opýtať, môžu pľúca opäť získať pružnosť?

Elastické vlákna umožňujú pľúc expandovať a sťahovať sa s dýchaním. The pľúca pacientov s chronickou obštrukciou pľúcny Choroba (CHOCHP) sa pokúša opraviť poškodené elastické vlákna, čo je nové zistenie, ktoré je v rozpore s konvenčnou múdrosťou o schopnostiach dospelých pľúc.

Znižuje sa kapacita pľúc s vekom?

Objemy pľúc závisí od veľkosti tela, najmä od výšky. Celkom kapacita pľúc (TLC) korigované na Vek zostáva nezmenená po celý život. Funkčný zvyšok kapacity a zvyškové nárast objemu s vekom , čo má za následok nižšie vitálna kapacita . Výmena plynu v pľúca vyskytuje sa cez alveolárnu kapilárnu membránu.

Odporúča: