Obsah:

Ako liečite osteopéniu?
Ako liečite osteopéniu?

Video: Ako liečite osteopéniu?

Video: Ako liečite osteopéniu?
Video: Когда так делает кошка в доме, ждите беды. Хитрости и магия кошки, способной улучшить вашу жизнь 2024, Júl
Anonim

Nasledujúce lieky na predpis sú liečbe možnosti pre osteopénia a osteoporóza: bisfosfonáty (vrátane alendronátu [Fosamax], risedronátu [Actonel], ibandronátu [Boniva] a kyseliny zoledrónovej [Reclast]) kalcitonín (Miacalcin, Fortical, Calcimar) teriparatid (Forteo)

Jednoducho, aká je najlepšia liečba osteopénie?

Bisfosfonáty sú prvolíniovou liečbou osteoporózy a sú tiež schválené FDA na jej prevenciu u žien s osteopéniou. Sú to alendronát (značka Fosamax), ibandronát (Boniva), risedronát (Actonel) a kyselina zoledrónová ( Reclast, Zometa , Aclasta).

Tiež, čo znamená Osteopenic? Osteopénia je stav, ktorý začína tým, ako strácate kostnú hmotu a vaše kosti sú slabšie. Stáva sa to vtedy, keď vnútro vašich kostí skrehne zo straty vápnika. to je veľmi časté, ako starnete. Celková kostná hmota vrcholí okolo 35. roku života.

Ako teda zabránite progresii osteopénie?

Nechajte svoje kosti hrubé

  1. Doprajte si dostatok vápnika a vitamínu D.
  2. Cvičte často a uistite sa, že vaše cvičenia zaťažujú vaše kosti (napríklad beh a zdvíhanie závažia sú dobré pre vaše kosti).
  3. Nefajčiť Fajčenie škodí vašim kostiam.
  4. Vyhnite sa kolovým nápojom (diétnym a bežným).
  5. Nepite príliš veľa alkoholu.

Je osteopénia postihnutím?

Ak trpíte osteoporózou a oslabuje vás to, môžete mať nárok na sociálne poistenie postihnutie výhod. Osteoporóza má za následok príliš krehké, porézne kosti, ktoré vedú k častým zlomeninám, silným bolestiam kĺbov a ďalším vážnym symptómom.

Odporúča: