Je AML m3 liečiteľná?
Je AML m3 liečiteľná?

Video: Je AML m3 liečiteľná?

Video: Je AML m3 liečiteľná?
Video: Acute Myeloid Leukemia AML M3 2024, Júl
Anonim

The M3 podtyp AML , tiež známa ako akútna promyelocytická leukémia (APL), sa okrem indukčnej chemoterapie, zvyčajne antracyklínom, lieči buď monoterapiou oxidom arzenitým (ATO), alebo liekom kyselina all-trans-retinová (ATRA). APL je eminentne vyliečitelný s dobre zdokumentovanými liečebnými protokolmi.

Podobne sa môžete pýtať, je AML liečiteľná?

AML tvorí 32% všetkých prípadov leukémie u dospelých. AML môže byť diagnostikovaná v akomkoľvek veku, ale u ľudí mladších ako 45 rokov je to nezvyčajné AML je to vážna choroba liečiteľné a často vyliečitelný s chemoterapiou s transplantáciou kostnej drene/kmeňových buniek alebo bez nej (pozri časť Typy liečby).

Aká je okrem toho vyššie uvedená dĺžka života niekoho s akútnou myeloidnou leukémiou? S mediánom veku pri diagnóze 67 rokov je toto ochorenie oveľa bežnejšie u starších ľudí. V tejto vekovej skupine AML má obzvlášť smutný výsledok, pričom menej ako 5% pacientov žije 5 rokov po diagnostikovaní v porovnaní so 40% u mladých,.

Tiež viete, aká je miera vyliečenia leukémie AML?

Približne 90 percent ľudí s anémiou AML typ známy ako akútny promyelocytický leukémia (APL) prejde do remisie po „indukcii“(prvé kolo) chemoterapie. Vyplýva to z údajov American Cancer Society (ACS). Pre väčšinu ostatných typov AML , odpustenie sadzba je okolo 67 percent.

Aký typ leukémie je najliečiteľnejší?

Akútna promyelocytóza Leukémia (APL) Prehľad. Zatiaľ čo je to podobné v veľa spôsobov, ako k iným podtypom, APL je výrazný a má a veľmi špecifický liečebný režim. Výsledky liečby pre APL sú veľmi dobré a považuje sa za najliečiteľnejší typ leukémie.

Odporúča: