Kedy bola vyvinutá Kinseyho stupnica?
Kedy bola vyvinutá Kinseyho stupnica?

Video: Kedy bola vyvinutá Kinseyho stupnica?

Video: Kedy bola vyvinutá Kinseyho stupnica?
Video: Kā saņemties radīt un pārdot, kad daudz neziņas un pārmetumu - OLGA KOTOVA 2024, Júl
Anonim

Kinseyho škála, najprv známa ako Heterosexual-Homosexual Rating Scale, bola čiastočne vytvorená sexuológom Alfredom Kinseym a použitá v štúdii, ktorá bola prvýkrát publikovaná v Sexual Behaviour of the Human Male v roku 1948. Bola tiež zahrnutá do nasledujúcej práce Sexual Behaviour ľudskej ženy, v 1953.

Podobne, kedy bola vynájdená Kinseyho stupnica?

The Kinseyho stupnica bol vyvinuté od Alfreda Kinsey , Wardell Pomeroy a Clyde Martin. Prvýkrát bol publikovaný v r Kinseyho kniha „Sexuálne správanie u ľudského muža“z roku 1948. Výskum slúžil na vytvorenie časopisu Kinseyho stupnica bola založená na rozhovoroch s tisíckami ľudí o ich sexuálnej histórii a správaní.

Môžete sa tiež opýtať, čo je 5 na Kinseyho stupnici? 4 | Prevažne homosexuál, ale viac ako náhodne heterosexuál. 5 | Prevažne homosexuál, len mimochodom heterosexuál. 6 | Výhradne homosexuál. X | Žiadne sociálno-sexuálne kontakty ani reakcie.

Tiež viete, kto vytvoril Kinseyho stupnicu?

Alfred Kinsey

Čo objavil Alfred Kinsey?

Je známy predovšetkým tým, že píše Sexuálne správanie u ľudských mužov (1948) a Sexuálne správanie u ľudskej ženy (1953), tiež známy ako Kinsey Správy, ako aj Kinsey mierka. Kinseyho výskum ľudskej sexuality, ktorý je základom sexuológie, vyvolal v štyridsiatych a päťdesiatych rokoch minulého storočia kontroverzie.

Odporúča: