Čo je to podtlakový respirátor?
Čo je to podtlakový respirátor?

Video: Čo je to podtlakový respirátor?

Video: Čo je to podtlakový respirátor?
Video: Proč je nanovlákenný respirátor lepší než běžný respirátor? 2024, Júl
Anonim

A podtlakový respirátor znamená akýkoľvek tesne priliehajúci respirátor v ktorom je vzduch tlak vnútri lícnice je negatívne pri vdýchnutí vzhľadom na okolitý vzduch tlak mimo respirátor . Jednorazová filtračná maska N95 respirátor je a podtlakový respirátor.

Následne si možno položiť otázku, aký je rozdiel medzi podtlakovým a pretlakovým respirátorom?

Väčšina čistenia vzduchu respirátory pracovať pod podtlak . S pretlakovým respirátorom , vzduch tlak vnútri lícnice je väčšia ako vzduch tlak mimo masky. Ak tesnenie medzi tvár a maska nie sú tesné, z tváre pracovníka uniká vzduch.

Po druhé, privádza k vám podtlakový respirátor čerstvý vzduch hadicou? Negatívne - Tlak Prúd vzduchu Negatívne - tlakové respirátory kresliť vzduch do lícnice cez a podtlak vytvorené vdýchnutím užívateľa. Vzduch -Čistenie Respirátory Vzduch -čistiaci respirátory (APR), na druhá ruka, urobiť nemajú samostatné vzduch zdroj.

Tiež, čo robí negatívny respirátor?

A negatívne -tlak respirátor je a respirátor v ktorom je tlak vzduchu vo vnútri lícnice negatívne počas inhalácie vzhľadom na vonkajší tlak. A negatívne -tlak respirátor používa mechanické filtre a chemické médiá. Prachové masky sú tiež negatívne -tlak respirátory ak sú zapečatené.

Čo je to pozitívny tlak SCBA?

Autonómny dýchací prístroj ( SCBA ) je typ respirátora, ktorý obsahuje dýchateľný stlačený vzduch. Tento dokument sa zameria predovšetkým na otvorený okruh, pozitívny tlak -žiadajte dýchacie prístroje. Toto je typ, ktorý nosia hasiči a ktorý sa najčastejšie používa SCBA.

Odporúča: