Je omeprazol rovnaký ako Prilosec?
Je omeprazol rovnaký ako Prilosec?

Video: Je omeprazol rovnaký ako Prilosec?

Video: Je omeprazol rovnaký ako Prilosec?
Video: ОМЕПРАЗОЛ: инструкция по применению лекарства и аналоги 2024, Júl
Anonim

Oba na predpis Prilosec a Prilosec OTC obsahujú to isté aktívna ingrediencia, omeprazol , ktorý účinne zastavuje tvorbu kyseliny. Predpis Prilosec lieči choroby, ktoré si vyžadujú diagnostiku a dohľad lekára. Prilosec OTC lieči iba príznaky častého pálenia záhy.

Vzhľadom na to, aký je rozdiel medzi omeprazolom a Prilosecom?

omeprazol ( Prilosec) a ezomeprazol ( Nexium ) sú podobné lieky. Existujú však menšie rozdiely v ich chemickom zložení. Prilosec obsahuje dva izoméry liečiva omeprazol , zatiaľ čo Nexium obsahuje iba jeden izomér. V porovnaní s liečbou vašich symptómov môže tiež fungovať o niečo rýchlejšie omeprazol.

Následne je otázkou, či je Prilosec lepší ako omeprazol? Zdá sa teda, že Nexium 24 hod je účinnejší než Prilosec OTC. Zistilo sa tiež, že ezomeprazol 40 mg je najrýchlejšie pôsobiacim inhibítorom protónovej pumpy, po ktorom nasleduje lansoprazol (Prevacid) a rabeprazol (Aciphex). Inhibítory protónovej pumpy zabraňujú prekysleniu vášho žalúdka.

Následne sa môžeme tiež opýtať, je omeprazol generický pre Prilosec?

omeprazol ( Prilosec ) je lacný, generické lieky dostupné bez lekárskeho predpisu alebo na predpis. Patrí do triedy liekov známych ako inhibítory protónovej pumpy (PPI) a je jedným z najobľúbenejších liekov v USA. Používa sa na liečbu pálenia záhy, refluxnej choroby (GERD) a vredov.

Čo môžem užívať namiesto omeprazolu?

Patria sem inhibítory protónovej pumpy, ako je esomeprazol (Nexium), omeprazol ( Prilosec ), pantoprazol (Protonix) a lansoprazol (Prevacid). Ostatné sú antacidá ako Maalox, Mylanta a Tums; a antagonisty receptora H2 (histamínu), ako je ranitidín (Zantac), famotidín (Pepcid) a cimetidín (Tagamet).

Odporúča: