Môžu diabetici typu 2 jesť kyslú kapustu?
Môžu diabetici typu 2 jesť kyslú kapustu?

Video: Môžu diabetici typu 2 jesť kyslú kapustu?

Video: Môžu diabetici typu 2 jesť kyslú kapustu?
Video: Рецепт вкуснейшей капусты, который помогает диабетикам нормализовать уровень сахара в крови! 2024, Júl
Anonim

Na jednu vec si treba dať pozor: Kyslá kapusta môže byť v soli. Jedna štvrtina šálky obsahuje 360 miligramov (mg) sodíka, alebo viac ako jednu pätinu z limitu 1 500 mg osoby s cukrovka mal by jesť podľa American Heart Association za celý deň. "Nie." jedia kyslú kapustu v prebytku.

Podobne je kyslá kapusta vhodná pre diabetikov?

Fermentované potraviny pre lepšie kvasenie cukru v krvi je jednou z najstarších metód konzervovania potravín. Práve to premieňa mlieko na jogurt; kapusta do kyslá kapusta a kórejské kimchi; sójové bôby na miso; a ovocie do octu. Najlepšie na tom je, že výskum ukazuje, že tieto potraviny sú dobre pre vašu hladinu cukru v krvi.

Následne je otázkou, sú nakladané potraviny vhodné pre diabetikov? Kedy potraviny sa nakladajú v octe, môže byť prínosom pre diabetici , pretože niekoľko štúdií naznačilo, že ocot pomáha kontrolovať hladinu glukózy v krvi a zvyšuje citlivosť na inzulín diabetici.

Podobne môžu diabetici jesť miso?

Môže znížiť krvný tlak: Miso Zdá sa, že znižuje krvný tlak u zvierat. Môže chrániť pred typom 2 cukrovka : Niektoré štúdie uvádzajú, že fermentované sójové výrobky ako napr miso môže pomôcť oddialiť progresiu typu 2 cukrovka . Nie všetky štúdie však súhlasia (30, 31).

Môžu diabetici 2. typu piť Kombucha?

Kombucha Môže pomôcť spravovať Diabetes 2. typu Diabetes 2. typu postihuje viac ako 300 miliónov ľudí na celom svete. Vyznačuje sa vysokou hladinou cukru v krvi a inzulínovou rezistenciou. Štúdia v diabetik potkany to zistili kombucha spomalilo trávenie sacharidov, čo znížilo hladinu krvného cukru.

Odporúča: