Obsah:

Na čo je Glimepirid generický?
Na čo je Glimepirid generický?

Video: Na čo je Glimepirid generický?

Video: Na čo je Glimepirid generický?
Video: LEGENDÁRNÍ Resource Packy! 2024, Júl
Anonim

Glimepirid je generické názov lieku na predpis Amaryl, ktorý sa používa na liečbu pacientov s diabetom 2. typu. Glimepirid patrí do triedy liekov známych ako sulfonylmočoviny. Stimuluje pankreas k produkcii inzulínu a pomáha telu využívať inzulín efektívnejšie.

Otázkou tiež je, aké sú vedľajšie účinky užívania glimepiridu?

Vedľajšie účinky glimepiridu

  • nízka hladina cukru v krvi (hypoglykémia). Symptómy môžu zahŕňať: chvenie alebo trasenie. nervozita alebo úzkosť. Podráždenosť. potenie. točenie hlavy alebo závrat. bolesť hlavy. rýchly srdcový tep alebo búšenie srdca. intenzívny hlad. únava alebo únava.
  • bolesť hlavy.
  • nevoľnosť
  • závraty.
  • slabosť.
  • nevysvetliteľný prírastok hmotnosti.

Za druhé, akú funkciu má glimepirid? Použitie. Glimepirid sa používa so správnou diétou a cvičebným programom na kontrolu vysokej hladiny cukru v krvi u ľudí s cukrovkou 2. typu. Môže sa používať aj s inými liekmi na diabetes. Kontrola vysokej hladiny cukru v krvi pomáha predchádzať poškodeniu obličiek, slepote, nervovým problémom, strate končatín a sexuálnym problémom funkciu problémy.

Tu je glimepirid lepší ako metformín?

Metformín nebolo výrazne lepšie ako glimepirid pri kontrole glykémie T2DM, čo naznačuje glimepirid bola by to dobrá voľba metformín v monoterapii T2DM.

Môžete schudnúť na glimepiride?

V štúdii s pacientmi s BMI vyšším ako 30 kg/m2, liečba s glimepirid viedlo k strata váhy až do 2,2 kg do 8 týždňov [4]. V druhej štúdii priemer hmotnosť po 1,5 roku boli zaznamenané straty 3,0 kg glimepirid liečba [5].

Odporúča: