Ako antipsychotiká znižujú prah záchvatov?
Ako antipsychotiká znižujú prah záchvatov?

Video: Ako antipsychotiká znižujú prah záchvatov?

Video: Ako antipsychotiká znižujú prah záchvatov?
Video: Epilepsia - druhy a príčiny epilepsie a záchvatov 2024, Jún
Anonim

Predpokladaný mechanizmus záchvat aktivita spôsobená touto triedou liekov môže byť spojená so zvýšeným uvoľňovaním katecholamínov, ktoré spôsobuje excitačnú stimuláciu. Nadmerné uvoľňovanie katecholamínov sa môže vyzrážať záchvaty v dôsledku straty spánku a fyzického stresu. Všetky antipsychotiká môcť nižšie a záchvatový prah.

Otázkou tiež je, prečo antipsychotiká znižujú prah záchvatov?

Možné mechanizmy, ktorými antipsychotiká nižšie a záchvatový prah zahŕňajú narušenie dopaminergno-cholinergnej rovnováhy a depléciu kyseliny g-aminomaslovej (GABA). Záchvat potenciál závisí od dávky, preto je potrebné vyhnúť sa liečbe vysokými dávkami a rýchlej titrácii dávky smerom nahor.

Následne je otázkou, či antipsychotiká môžu spôsobiť záchvaty? Pretože antipsychotiká môžu znížiť epileptogénny prah, záchvaty sú závažným potenciálnym nepriaznivým účinkom. Antipsychotiká môžu spôsobiť izolované abnormality EEG u 7% pacientov bez anamnézy epilepsie a klinické záchvaty v. 5% až 1,2% takýchto pacientov.

Tiež viete, aké lieky znižujú prah záchvatov?

Lieky že nižší záchvatový prah bupropión, antidepresívum a nikotínový antagonista, atypické opioidné analgetiká tramadol a tapentadol, rezerpín, teofylín, antibiotiká (fluórchinolóny, imipeném, penicilíny, cefalosporíny, metronidazol, izoniazid) a prchavé anestetiká.

Znižuje Abilify prah záchvatu?

Od skúseností s aripiprazol je v tejto chvíli obmedzené, riziko abnormalít EEG a potenciálne riziko z zníženie prahu záchvatov s týmto liekom si vyžaduje ďalšie vyšetrenie.

Odporúča: