Obsah:

Čo naznačuje pozitívny Weberov test?
Čo naznačuje pozitívny Weberov test?

Video: Čo naznačuje pozitívny Weberov test?

Video: Čo naznačuje pozitívny Weberov test?
Video: Что делать, если треснуло зеркало 2024, Júl
Anonim

Normálny Weberov test má pacient, ktorý hlási zvuk počuť rovnako na oboch stranách. U postihnutého pacienta, ak chybné ucho počuje Weber ladička hlasnejšia, nález označuje vodivá strata sluchu v chybnom uchu.

Vzhľadom na to, ako čítate Weberov test?

Výsledky Weberovho testu

  1. Normálny sluch bude produkovať rovnaký zvuk v oboch ušiach.
  2. Vodivá strata spôsobí, že zvuk bude najlepšie počuť v abnormálnom uchu.
  3. Senzorická strata spôsobí, že zvuk bude najlepšie počuť v normálnom uchu.

Možno sa tiež opýtať, čo je Rinne pozitívne? Rinne Pozitívna : Pacient je pozitívne na tej strane (osulárny reťazec robí to, čo by mal robiť, funguje ako zosilňovač). Ak je vedenie kosti cez mastoidný proces počuté hlasnejšie ako vzduchom, potom je to pacient Rinne negatívne. To je vždy nenormálne.

Prečo je Rinne test pozitívny pri senzorineurálnej strate sluchu?

A pozitívne Rinne nastáva, keď je vedenie vzduchu vnímané hlasnejšie ako vedenie v kosti. Toto je viditeľné u bežných poslucháčov alebo pacientov s senzorineurálna strata sluchu (SNHL). Naopak, keď je z mastoidu počuť zvuk hlasnejšie, je to negatívne Rinneho test a svedčí o vodivosti strata sluchu (CHL).

Prečo je vedenie vzduchu citlivejšie?

Vnútorné ucho je citlivejšie znieť cez vedenie vzduchu než kosť vedenie (inými slovami, vedenie vzduchu je lepší ako kosť vedenie ). Preto je postihnuté ucho citlivejšie na zvuk vedený kosťou. Účinok oklúzie: Väčšina zvuku prenášaného kosťou vedenie prechádza do slimáka.

Odporúča: