Aké sú typy albinizmu?
Aké sú typy albinizmu?

Video: Aké sú typy albinizmu?

Video: Aké sú typy albinizmu?
Video: MIKA - Relax, Take It Easy (Official Video) 2024, Júl
Anonim

Je ich veľa rôzne druhy albinizmu , ale termín sa typicky vzťahuje na dva: okulokutánny albinizmus (OCA) a očné albinizmus . Sú tam tri typy OCA, ktoré sa označujú ako OCA typ 1, OCA typ 2 a OCA typ 3.

Aké sú v tejto súvislosti 4 druhy albinizmu?

K dnešnému dňu až sedem foriem okulokutánna albinizmus je teraz uznávaný - OCA1, OCA2, OCA3, OCA4, OCA5, OCA6 a OCA7. Niektoré sa ďalej delia na podtypy. OCA1 alebo albinizmus súvisiaci s tyrozinázou je výsledkom genetického defektu v enzýme nazývanom tyrozináza.

Tiež môžu mať 2 albíni normálne dieťa? Pretože albinizmus sa vyskytuje v rodine vašej manželky, vaše deti môžu byť vystavené vyššiemu riziku albinizmus . A potom opäť nemusia byť. Všetko závisí od toho, či VY A vaša manželka nosíte albinizmus gén. Ak vy dvaja urobiť , potom každý dieťa má šanca 1 ku 4 s albinizmom.

Tu je aký je najbežnejší typ albinizmu?

Okulokutánne albinizmus (OCA), najbežnejší typ , znamená, že osoba zdedila dve kópie mutovaného génu – jednu od každého rodiča (autozomálne recesívne dedičstvo).

Aký gén je ovplyvnený albinizmom?

Očný albinizmus je výsledkom génu mutácia na chromozóme X a vyskytuje sa takmer výlučne u mužov. Tento typ albinizmu postihuje iba oči. Ľudia s týmto typom majú normálne sfarbenie vlasov, kože a očí, ale nemajú žiadne sfarbenie v sietnici (zadnej časti oka).

Odporúča: