Obsah:

Obsahuje bitúmen azbest?
Obsahuje bitúmen azbest?

Video: Obsahuje bitúmen azbest?

Video: Obsahuje bitúmen azbest?
Video: Фильм ABIZOL 2024, Júl
Anonim

Bitúmen tmely a lepidlá obvykle obsahujú malé percento azbest a boli použité do roku 1992. Lepidlo bude spravidla nad poterom, ale my mať nájdené prípady nového poteru „plávali“nad starým azbest obsahujúce lepidlá.

Je preto azbestový tmel nebezpečný?

Často má slabé vnorené víry z počiatočnej aplikácie. Nie azbest vlákna v tmel bude viditeľný holým okom. Pri znížení tmel nie je ovplyvnený vodou a mnohými čistiacimi prostriedkami, ak je silne brúsený (neodporúča sa, pretože azbest riziko), od tepla by sa stal hrubým a dechtovým.

Podobne, je v lepidle na podlahy azbest? Lepidlá . Predsa azbestové lepidlá sa v USA už mnoho rokov nevyrábajú, možno ich aj dnes odkryť v mnohých častiach starých budov. Podlahy . Azbestové lepidlá sa často používali na inštaláciu dreva podlahy , vinylové dlaždice a iné druhy podlahy.

Na čo sa týmto spôsobom použili bitúmenové produkty obsahujúce azbest?

Azbest papier má tiež bol použitý posilniť bitúmen a ďalšie Produkty , horľavé dosky, nehorľavý laminát. Vlnitá lepenka bol použitý na izoláciu potrubí a potrubí. Azbest papier, plsť, podlaha „Novilon“, lamináty Durasteel, vinyl azbest škridla, strešná lepenka a vlhkosťotesné parkety atď.

Ako rozoznáte azbest?

Kroky

  1. Dátum materiálu. Skontrolujte výrobcu a názov výrobku na izolačnom štítku a vyhľadajte na internete, či obsahuje azbest.
  2. Pozrite sa na kĺby.
  3. Analyzujte povrchové vzory.
  4. Skontrolujte vonkajšie stavebné materiály.
  5. Preskúmajte interiérové panely.
  6. Skontrolujte spotrebiče a dokončovacie materiály.
  7. Posúďte polohu.

Odporúča: