Obsah:

Spôsobuje amitiza prírastok hmotnosti?
Spôsobuje amitiza prírastok hmotnosti?

Video: Spôsobuje amitiza prírastok hmotnosti?

Video: Spôsobuje amitiza prírastok hmotnosti?
Video: Amitiza "Move to your own beat" 2024, Júl
Anonim

Prírastok hmotnosti áno vyskytujú v štúdiách o Amitiza používať, ale bolo to zriedkavé. V klinických štúdiách strata váhy nebol vedľajším účinkom, ktorý ľudia zaznamenali počas užívania Amitiza . Menej ako 1 percento ľudí so syndrómom dráždivého čreva užíva Amitiza pre skúsenú zápchu pribrať.

Keď to vezmeme do úvahy, aké sú vedľajšie účinky amitizy?

Pri chronickej idiopatickej zápche (CIC) sú najčastejšie vedľajšie účinky lieku AMITIZA (24 mcg dvakrát denne):

  • Nevoľnosť.
  • Hnačka.
  • Bolesť hlavy
  • Bolesť brucha.
  • Abdominálna distenzia.
  • Plyn.

Možno sa tiež opýtať, spôsobuje lenivosť priberanie alebo chudnutie? Linzess a Strata váhy Existujú určité správy o strata váhy pri prijímaní ľudí Linzess . Existujú však aj správy o pribrať . Mali by ste sledovať svoje hmotnosť a nahlásiť všetky významné hmotnosť zisky resp straty svojmu lekárovi.

Ako dlho teda trvá, kým amitiza začne pracovať?

Amitiza začína práca rýchlo. Napríklad klinická štúdia skúmala použitie Amitiza u dospelých s chronickou idiopatickou zápchou (CIC). Asi 57 percent skúmaných ľudí malo stolicu do 24 hodín po užití lieku.

Je amitiza silnejšia ako lenivosť?

Linzess je tiež známy svojim generickým alebo chemickým názvom, linaklotid. Je to novší liek v porovnaní s Amitiza ktoré môžu liečiť CIC a IBS-C u dospelých. Linzess môžu byť podávané ako perorálna kapsula 72 mcg, 145 mcg alebo 290 mcg. Na rozdiel od Amitiza Obvykle sa podáva jedenkrát denne.

Odporúča: