Môžete liečiť diabetickú ketoacidózu doma?
Môžete liečiť diabetickú ketoacidózu doma?

Video: Môžete liečiť diabetickú ketoacidózu doma?

Video: Môžete liečiť diabetickú ketoacidózu doma?
Video: Kaip pasidalinti gliukozės kiekio ataskaitomis | CONTOUR Diabetes App | mmol/l | Lithuania (lt-LT) 2024, Júl
Anonim

Pokračujte v pití 8 až 12 oz. každých 30 minút. Zriedená Gatorade, voda s Nu-Salt ™ a podobné tekutiny sú dobré, pretože oni pomáhajú obnoviť stratený draslík v dôsledku vysokých hladín cukru v krvi. Užívajte korekčné bolusy väčšie ako normálne každé 3 hodiny, kým hladina cukru v krvi neklesne pod 200 mg/dl (11 mmol) a ketóny budú negatívne.

Okrem toho zmizne diabetická ketoacidóza?

Diabetická ketoacidóza je nahromadenie kyselín v krvi. Ide o život ohrozujúcu komplikáciu cukrovka v dôsledku nedostatku inzulínu. Ak ketoacidóza nie je ošetrené správne preč môže spôsobiť kómu alebo smrť. Diabetická ketoacidóza sa stane, keď telo robí nemajú dostatok inzulínu.

Podobne ako môžete zabrániť diabetickej ketoacidóze? Je veľa, čo môžete urobiť, aby ste predišli diabetickej ketoacidóze a iným komplikáciám diabetu.

  1. Zaviažte sa zvládnuť svoju cukrovku. Zaraďte zdravé stravovanie a fyzickú aktivitu do vašej každodennej rutiny.
  2. Sledujte hladinu cukru v krvi.
  3. Podľa potreby upravte dávkovanie inzulínu.
  4. Skontrolujte hladinu ketónov.
  5. Buďte pripravení konať rýchlo.

Tiež viete, ako dlho môžete žiť s ketoacidózou?

Diabetik ketoacidóza je jeden najzávažnejších komplikácií diabetu. Symptómy môcť vziať vy prekvapením, prichádza len za 24 hodín alebo menej. Bez diabetika ketoacidóza ošetrenie, budeš upadnúť do kómy a zomrieť.

Môžete mať ketoacidózu s normálnou hladinou cukru v krvi?

Väčšinou, ketoacidóza u ľudí s cukrovka bude byť sprevádzané vysokým hladiny cukru . Avšak, ketoacidóza môže vyskytujú sa aj pri nízkych resp normálna hladina glukózy v krvi.

Odporúča: