Obsah:

Aká je patológia ochorenia koronárnych artérií?
Aká je patológia ochorenia koronárnych artérií?

Video: Aká je patológia ochorenia koronárnych artérií?

Video: Aká je patológia ochorenia koronárnych artérií?
Video: Недержание мочи - Киселева Ю.Н., Корножицкая Е.Г. // Клиника Неовита 2024, Júl
Anonim

Koronárna choroba srdca, tiež nazývaná choroba koronárnych artérií alebo ischemická choroba srdca ochorenie charakterizované nedostatočným prísunom krvi bohatej na kyslík do srdcového svalu (myokardu) v dôsledku zúženia alebo upchatia koronárnej artérie tukovými plakmi (pozri časť ateroskleróza ).

Aká je patofyziológia ochorenia koronárnych artérií?

Ischemická choroba srdca je spôsobená nahromadením plaku v stene tepny ktoré dodávajú krv do Srdce (volal koronárne tepny ). Plak sa skladá z usadenín cholesterolu. Nahromadenie plaku spôsobuje vnútro tepny časom zúžiť. Tento proces sa nazýva ateroskleróza.

Navyše, čo je hlavným znakom ochorenia koronárnych artérií? Odpoveď a vysvetlenie: Hlavným znakom ochorenia koronárnych artérií je angína alebo bolesť na hrudníku a dýchavičnosť. Angína je bolesť na hrudníku spojená s tým, že srdce nedostáva dostatok kyslíka. Počas ochorenia koronárnych artérií srdce nedostáva dostatok kyslíka, a preto nemôže pracovať na plný výkon.

Podobne sa možno pýtať, čo znamená ochorenie koronárnych artérií?

Ischemická choroba srdca ( CAD ) je najbežnejší typ ochorenie srdca . CAD sa stane, keď tepny ktoré dodávajú krv Srdce svaly stvrdnú a zúžia. Je to spôsobené nahromadením cholesterolu a iného materiálu, nazývaného plak, na ich vnútorných stenách. Toto nahromadenie sa nazýva ateroskleróza.

Ako diagnostikujete ochorenie koronárnych artérií?

Môže tiež navrhnúť jeden alebo viac diagnostických testov, vrátane:

  1. Elektrokardiogram (EKG). Elektrokardiogram zaznamenáva elektrické signály, ktoré prechádzajú vašim srdcom.
  2. Echokardiogram.
  3. Náporový test.
  4. Srdcová katetrizácia a angiogram.
  5. Sken srdca.

Odporúča: