Čo spôsobuje tvár mesiaca?
Čo spôsobuje tvár mesiaca?

Video: Čo spôsobuje tvár mesiaca?

Video: Čo spôsobuje tvár mesiaca?
Video: ПРЕСТУПЛЕНИЕ И НАКАЗАНИЕ - Серия 1 / Экранизация 2024, Júl
Anonim

Mesiac tváre nastáva, keď sa na bokoch nahromadí nadbytočný tuk tvár . Často súvisí s obezitou, ale môže to byť z Cushingovho syndrómu. Preto ho ľudia niekedy označujú ako vzhľad Cushingoida. Cushingov syndróm sa vyskytuje, keď je telo dlhodobo vystavené vysokým hladinám hormónu nazývaného kortizol.

Podobne zmizne aj mesačná tvár?

Dobrou správou je, že prednison mesačná tvár bude ísť po vysadení lieku. Väčšinou sa vyskytujú vedľajšie účinky ako napr mesačná tvár začať Choď preč keď je dávka asi 10 mg/deň.

Ako tiež zistíte, že máte mesačnú tvár? Mesiac tváre môžu spôsobiť tvár aby sa postupne stali okrúhlymi, plnými alebo nafúknutými. Strany tvoja tvár môžu byť také okrúhle z nahromadenia tuku že uši môcť nebyť videný spredu tvoja tvár . Tukové usadeniny na bokoch lebky môcť tiež urobiť tvár vyzerať oblejšie.

Keď to vezmeme do úvahy, prečo prednizón spôsobuje tvár Mesiaca?

To preto, že opuch je výsledkom prednizón vlastne zmena distribúcie tuku človeka, čo môže spôsobiť niekto mať v sebe viac tuku tvár , vysvetľuje. Použitím valčeka nad oblasťou sa bude tuk masírovať, ale nezmizne natrvalo. Ale predsa mesačná tvár je to bežné, je to dočasné.

Čo je najčastejšou príčinou Cushingovho syndrómu?

Primárna nadoblička choroba . U niektorých ľudí je príčinou Cushingovho syndrómu je nadmerná sekrécia kortizolu, ktorá nezávisí od stimulácie ACTH a je spojená s poruchami nadobličiek. The najbežnejší týchto porúch je nerakovinový nádor kôry nadobličiek, nazývaný nadobličkový adenóm.

Odporúča: