Ako sa lieči nedostatok ADH?
Ako sa lieči nedostatok ADH?

Video: Ako sa lieči nedostatok ADH?

Video: Ako sa lieči nedostatok ADH?
Video: Фильм «ЗАМЫСЕЛ» (2019) | Киностудия «Донфильм» | Смысловое кино | Русский художественный фильм 2024, Júl
Anonim

Centrálny diabetes insipidus.

Obvykle je táto forma ošetrený s ľudským hormónom nazývaným desmopresín (DDAVP, Minirin, ďalšie). Tento liek nahrádza chýbajúci antidiuretický hormón ( ADH ) a znižuje močenie. Desmopresín môžete užívať ako nosový sprej, perorálne tablety alebo injekčne.

Tiež je potrebné vedieť, čo sa stane, keď sú hladiny ADH nízke?

Nízke úrovne antidiuretického hormónu spôsobí, že obličky vylúčia príliš veľa vody. Objem moču sa zvýši, čo povedie k dehydratácii a poklesu krvného tlaku. Diabetes insipidus je spojený so zvýšenou smädom a tvorbou moču.

Tiež viete, čo stimuluje ADH? Kontrola sekrécie antidiuretického hormónu Osmolarita je snímaná v hypotalame neurónmi známymi ako osmoreceptory a tieto neuróny zase, stimulovať sekrécia z neurónov, ktoré produkujú antidiuretický hormón. Strata vody má za následok koncentráciu rozpustených látok v krvi – zvyšuje sa osmolarita plazmy.

Okrem toho, môže diabetes insipidus zmiznúť?

Na to neexistuje liek diabetes insipidus . Ale ty môcť pracujte so svojím lekárom, aby ste zvládli príznaky tohto stavu. Medicína môcť pomáhajú predchádzať neustálemu smädu a nadmernému močeniu, ktoré s týmto stavom súvisia.

Ako môžem znížiť svoje hladiny ADH?

Niektoré lieky môžu redukovať Množstvo ADH v tele. Patria sem lítium, fenytoín a etanol.

Nízke úrovne

  1. Diabetes insipidus: Tento stav spôsobuje, že obličky uvoľňujú veľké množstvo vody.
  2. Nadmerný príjem vody.

Odporúča: