Sú všetky Stachybotrys toxické?
Sú všetky Stachybotrys toxické?

Video: Sú všetky Stachybotrys toxické?

Video: Sú všetky Stachybotrys toxické?
Video: Stachybotrys Chartarum: ядовитая черная плесень 2024, Júl
Anonim

V poslednej dobe je synonymia týchto dvoch rodov všeobecne akceptovaná. Väčšina Stachybotrys druhy obývajú materiály bohaté na celulózu. Stachybotrys chemotypy sú toxický , pričom jeden produkuje trichotecénové mykotoxíny vrátane satratoxínov a druhý produkuje atranóny.

V súlade s tým je všetky plesne toxické?

Neexistuje žiadny dôkaz, že je toxický ľuďom alebo iným živým organizmom. Najbežnejšia čierna plesne je Cladosporium, ktorý nič nevie toxický vedľajšie účinky. Tento typ plesne je bežný vo vnútri aj mimo domu. Silné vystavenie čiernej farbe plesne môže vyvolať zvýšenie príznakov alergie a astmy.

Následne vzniká otázka, aká úroveň plesní je nebezpečná? 50-200 spór-stále veľmi nízke úrovne ; toxický plesne druhy Stachybotrys a Memnoniella sú jediné druhy, ktoré sa v tejto súvislosti považujú za problém úroveň . 200-500 spór – najbežnejšie druhy (Penicillium/Aspergillus, Cladosporium a Curvularia) nie sú problémom a zostávajú v normálnom rozmedzí.

Ako je týmto spôsobom bežná toxická čierna pleseň?

Pravda o Čierna toxická pleseň Pravda je taká, že naozaj existuje čierna pleseň - v skutočnosti viac ako 20 000 druhov. Stachybotrys, „ toxická čierna pleseň ”Najviac znepokojujúce, nie je vždy toxický . Pravdou je, že žiadny z miliónov plus plesne druhy sú vždy toxický.

Ako zistíte, že máte otravu plesňou?

Krvný test môcť tiež skontrolovať pre biotoxíny v tvoj krv z vystavenie plesniam , ktorý môcť tiež odhaliť otrava plesňou . Kožný vpich. Váš lekár berie malé množstvá plesne a aplikuje to na tvoj pokožku pomocou malej ihly. Váš koža bude vypuknú hrbole, vyrážka alebo žihľavka Ak ty ' re alergický na tá forma druh.

Odporúča: