Aký je tvar Haemophilus influenzae?
Aký je tvar Haemophilus influenzae?

Video: Aký je tvar Haemophilus influenzae?

Video: Aký je tvar Haemophilus influenzae?
Video: Откровения. Массажист (16 серия) 2024, Júl
Anonim

Haemophilus influenzae je nepohyblivá gramnegatívna tyčinkovitá baktéria. H. chrípky môže spôsobiť vážne invazívne ochorenie, najmä u malých detí. Invazívne ochorenie je zvyčajne spôsobené enkapsulovanými kmeňmi organizmu.

Tiež, aká je morfológia Haemophilus influenzae?

H. influenzae sú malé, pleomorfné, gram -negatívne bacily alebo kokobacily s náhodným usporiadaním. H. influenzae je náročný organizmus, ktorý najlepšie rastie pri 35-37°C s ~5% CO2 (alebo v nádobe na sviečku) a na svoj rast vyžaduje hemín (faktor X) a nikotínamid-adenín-dinukleotid (NAD, tiež známy ako faktor V).

Možno sa tiež opýtať, aký vážny je Haemophilus influenzae? Haemophilus influenzae sú gramnegatívne baktérie, ktoré môžu spôsobiť infekciu v dýchacích cestách, ktorá sa môže rozšíriť do ďalších orgánov. Baktérie môžu spôsobiť zápal stredného ucha, zápal prínosových dutín a ďalšie vážne infekcie vrátane meningitídy a epiglotitídy, ako aj infekcie dýchacích ciest.

Len tak, aký typ baktérie je Haemophilus influenzae?

Haemophilus influenzae (predtým nazývaný Pfeifferova choroba). bacil alebo Bacillus influenzae) je a Gram -negatívna, kokobacilárna, fakultatívne anaeróbna patogénna baktéria patriaca do rodiny Pasteurellaceae. H. influenzae bol prvýkrát popísaný v roku 1892 Richardom Pfeifferom počas chrípkovej pandémie.

Aký je rozdiel medzi Haemophilus influenzae a chrípkou?

Haemophilus influenzae typ b je baktéria zapuzdrená v polysacharidoch, ktorá spôsobuje rôzne invazívne ochorenia, ako je meningitída, epiglotitída a zápal pľúc. Chrípka je vírus, ktorý spôsobuje ochorenie chrípka.

Odporúča: