Spôsobuje alkohol hyponatrémiu?
Spôsobuje alkohol hyponatrémiu?

Video: Spôsobuje alkohol hyponatrémiu?

Video: Spôsobuje alkohol hyponatrémiu?
Video: Очистка самогона за 5 минут 2024, Júl
Anonim

Potomania je nadmerná konzumácia alkoholik nápoje; pivo potomania sa používa na označenie riedenia spôsobená hyponatrémiou nadmernou konzumáciou piva. Pivo potomania sa zvyčajne prejavuje zmeneným duševným stavom, slabosťou a poruchou chôdze s priemernou koncentráciou sodíka v sére 108 mEq/l.

Okrem toho spôsobuje pitie alkoholu hyponatriémiu?

Abnormality elektrolytov sú bežné nálezy u pacientov s anamnézou ťažkých alkohol používať. Nadmerná konzumácia najmä piva, ktoré má nízky obsah rozpustených látok (koncentrácia sodíka 1,8 mEq/l a koncentrácia draslíka, 7,2 mEq/l), pri vylúčení príjmu iných rozpustených látok môže viesť k závažným hyponatrémia.

čo spôsobuje hyponatrémiu? Hyponatrémia je pokles koncentrácie sodíka v sére < 136 mEq/l spôsobený nadbytkom vody vzhľadom na rozpustenú látku. Medzi bežné príčiny patrí diuretikum, hnačka, Srdce zlyhanie, ochorenie pečene, ochorenie obličiek a syndróm neprimeranej sekrécie ADH (SIADH).

Môže teda alkohol spôsobiť vysoké hladiny sodíka?

Chronický ťažký pitie je známe, že zvyšuje krvný tlak. Sodík citlivosť má tiež tendenciu zvýšiť krvný tlak. Nový výskum naznačuje, že odvykanie od ťažkého pitie môže sa vyvrátiť sodíka metabolizmus takým spôsobom, že človeka sodíka citlivosť je zvýšený , čo vedie k vyššiemu krvnému tlaku.

Prečo majú alkoholici nízke hladiny elektrolytov?

Chronický účinok alkoholu je na podporu izosmotickej retencie vody a elektrolytov kvôli zvýšeným hladinám ADH. Alkoholik pacienti môžu majú elektrolyt abnormality v dôsledku chorôb vyvolaných alkoholom, zlej výživy alebo vracania a hnačky.

Odporúča: