Prečo ma dážď uspáva?
Prečo ma dážď uspáva?

Video: Prečo ma dážď uspáva?

Video: Prečo ma dážď uspáva?
Video: Adam Ďurica feat. Emma Drobná - Naše hriechy ( Official Lyric Video) 2024, Jún
Anonim

Slnečné svetlo v našom tele zastaví produkciu hormónu melatonínu, ktorý robí nás ospalý v noci. Keď je to prší a obloha je zatiahnutá, chýba nám vnútorný budík nášho tela. Tá zemitá vôňa dážď môže byť aj upokojujúce.

Tiež by ste mali vedieť, prečo sa cítite unavení v daždivých dňoch?

Nedostatok seratoninu Rovnako ako oblačno obloha spôsobuje, že vaše telo nadmerne produkuje melatonín, takže robiť spôsobujú, že váš mozog podprodukuje seratonín. A keď máme menej slnka, vyrábame menej seratonínu, čo vedie k pocitom depresie a nedostatku motivácie. Preto tí leniví, upršané dni.

Možno sa tiež opýtať, prečo mi dážď robí radosť? Vice cituje terapeutku a špecialistku na úzkosť a depresiu Kimberly Hershenson, ktorá vysvetľuje: Dážď vydáva zvuk podobný bielemu šumu. Mozog dostáva tonický signál z bieleho šumu, ktorý znižuje túto potrebu zmyslového vstupu, čím nás upokojuje.

môže ťa unaviť dážď?

Nízke svetelné podmienky súvisiace s daždivé počasie môcť viesť k zvýšeniu melatonínu, robiť ťa cítiť sa ospalý. Ďalší dôvod na pocit unavený alebo „dole“v daždivé počasie je vplyvom barometrického tlaku.

Prečo sa cítim unavený, keď sa zmení počasie?

V zime sme re zaneprázdnený produkciou väčšieho množstva spánkového hormónu melatonínu. Keď však príde jar, naše telá reagujú na zvýšenú hladinu svetla a uvoľňujú viac serotonínu, hormónu aktivity. The zmena môže byť ťažké bremeno pre telo, ktoré nás núti cítiť viac unavený na pár týždňov, kým sa prispôsobíme.

Odporúča: