Kde sa pripája Multifidus?
Kde sa pripája Multifidus?

Video: Kde sa pripája Multifidus?

Video: Kde sa pripája Multifidus?
Video: KDE Plasma (2022) Как настроить 2024, Septembra
Anonim

The multifidus svalové vložky do tŕňového výbežku každého stavca v chrbtici, s výnimkou úplne horných krčných stavcov (C1).

Len tak, kde sa nachádza multifidus sval?

The multifidus sval je séria malých, trojuholníkových sval zväzky Nachádza na oboch stranách chrbtice, ktoré tvoria 2. vrstvu hlbokého chrbta svaly.

Za druhé, čo je Multifidus? The multifidus je veľmi tenký sval. Hlboko v chrbtici pokrýva tri kĺbové segmenty a pracuje na stabilizácii kĺbov na každej segmentálnej úrovni. Vďaka tuhosti a stabilite funguje každý stavec efektívnejšie a znižuje degeneráciu kĺbových štruktúr.

Následne je otázkou, aké sú miesta pripojenia lumbálneho multifidu?

Prílohy z Multifidus : Pôvod a vloženie Pôvod: posterior sacrum (vedľa foramina); iliakálny nadradený chrbtica , mliečne procesy z bedrový stavce, priečne procesy stavcov hrudníka a kĺbové procesy C4-C7. Zavedenie: Tŕňové výbežky stavcov (okrem C1), 2-4 kosti nad pôvodom.

Ako sa správate k lieku Multifidus?

Tu je jeden jednoduchý multifidus rekvalifikačné cvičenie: Pri výdychu vyhľadajte toto spojenie a pociťujte pomalý opuch alebo vydutie multifidus pod palcom/prstami. Ďalším užitočným vodítkom pre niektorých ľudí je zdvihnúť svaly panvového dna nahor a dovnútra pri výdychu a znova cítiť multifidus opuch.

Odporúča: