Aké sú príznaky západonílskeho vírusu u psov?
Aké sú príznaky západonílskeho vírusu u psov?

Video: Aké sú príznaky západonílskeho vírusu u psov?

Video: Aké sú príznaky západonílskeho vírusu u psov?
Video: Domáce želé pamlsky pre psov 2024, Júl
Anonim

Príznaky západného Nílu zahŕňajú problémy s chôdzou, svaly slabosť , trasenie, krúženie a záchvaty . Zavolajte nám, ak má váš maznáčik niektorý z týchto príznakov.

Tiež sa pýtali, aké sú príznaky západného Nílu u psov?

Počas krvného kŕmenia sa vírus vstrekuje do zvieraťa. Vírus sa potom množí a môže spôsobiť klinické príznaky u vnímavého zvieraťa. Väčšina infekcií je zjavných alebo miernych. Ak váš maznáčik vykazuje známky horúčky, depresie, poruchy koordinácie, svalovej slabosti alebo kŕčov, záchvatov alebo paralýzy, navštívte svojho veterinárneho lekára.

Za druhé, ovplyvňuje západný Níl psov? Psy môžu dostať Západný Níl , ale je hlásených len niekoľko prípadov. Počas experimentov, psov ktoré boli uhryznuté infikovanými komármi urobil nevykazovali žiadne známky ochorenia a mali veľmi nízku hladinu vírusu v krvi. Mačky môcť tiež dostať Západný Níl , ale je tiež len niekoľko hlásených prípadov.

môže západonílsky vírus zabíjať psy?

Zatiaľ čo domáce zvieratá môcť zmluvu Vírus západného Nílu (WNV), CDC uvádza, že len malý počet psov a boli hlásené mačky s WNV. Príznaky sú zvyčajne obmedzené na svetlo horúčka a letargia. (Viac informácií o WNV v psov a mačky.) Na domácich miláčikov nepoužívajte prostriedky na odpudzovanie ľudského hmyzu.

Ako vírus západného Nílu ovplyvňuje zvieratá?

Vírus západného Nílu (WNV) predovšetkým ovplyvňuje vtáky, ale môcť nakaziť tiež netopiere, kone, mačky, psy, chipmunky, skunky, veveričky, domáce králiky, aligátory a ľudí. Komáre sa nakazia, keď sa živia infikovanými vtákmi. Infikované komáre môcť potom šíri WNV na ľudí a ďalšie zvieratá keď hryzú.

Odporúča: