Ktorú časť dýchacieho systému ovplyvňuje CHOCHP?
Ktorú časť dýchacieho systému ovplyvňuje CHOCHP?

Video: Ktorú časť dýchacieho systému ovplyvňuje CHOCHP?

Video: Ktorú časť dýchacieho systému ovplyvňuje CHOCHP?
Video: Как отключить проверку диска CHKDSK при загрузке Windows Checking file system on C 2024, Júl
Anonim

Chronická obštrukčná choroba pľúc ( CHOCHP ) pomaly poškodzuje pľúca a ovplyvňuje ako dýchaš. V CHOCHP , sa zapália a zúžia dýchacie cesty pľúc (prieduškové trubice). Majú tendenciu skolabovať pri výdychu a môžu sa upchať hlienom.

Keď vezmeme do úvahy toto, ako CHOCHP ovplyvňuje dýchací systém?

Chronická obštrukčná choroba pľúc , bežne označovaný ako CHOCHP , je skupina progresívnych pľúcnych chorôb. Emfyzém pomaly ničí vzduchové vaky vo vašich pľúcach, čo narúša prúdenie vzduchu von. Bronchitída spôsobuje zápal a zúženie priedušiek, čo umožňuje hromadenie hlienu.

Následne je otázkou, čo sa stane s bronchiolami pri CHOCHP? CHOCHP znižuje funkciu pľúc poškodením dýchacích ciest a vzduchových vakov v pľúcach. Vo vnútri pľúc sa bronchiálne trubice rozvetvujú na tisíce menších, tenších kanálikov, tzv bronchioly . Na konci týchto rúrok sú zväzky drobných okrúhlych vzduchových vakov nazývaných alveoly. V pľúcach je viac ako 300 miliónov alveol.

Okrem toho, aký systém je ovplyvnený CHOCHP?

Chronická obštrukčná choroba pľúc ( CHOCHP ) ovplyvňuje rôzne štruktúrne a funkčné domény v pľúcach. Okrem týchto pľúcnych abnormalít, CHOCHP je tiež spojená s významnými účinkami vo vzdialených orgány mimo pľúc, takzvané systémové účinky CHOCHP (2, 3).

Čo sa stane s alveolami pri CHOCHP?

Vzduchové vaky, tiež tzv alveoly , a dýchacie cesty boli poškodené v CHOCHP , najčastejšie fajčením cigariet alebo určitými látkami v životnom prostredí. V zdravých pľúcach sa vzduchové vaky resp alveoly vyzerať ako strapec hrozna. Pozri na alveoly emfyzému. Pri emfyzéme sa steny alveoly sú čiastočne zničené

Odporúča: