Čo je v kvapaline LR IV?
Čo je v kvapaline LR IV?

Video: Čo je v kvapaline LR IV?

Video: Čo je v kvapaline LR IV?
Video: Настя и сборник весёлых историй 2024, Júl
Anonim

Ringerov laktát Riešenie (RL), tiež známy ako laktát sodný Riešenie a Hartmannovej Riešenie , je zmes chloridu sodného, laktátu sodného, chloridu draselného a chloridu vápenatého vo vode. Slúži na výmenu tekutiny a elektrolyty u tých, ktorí majú nízky objem krvi alebo nízky krvný tlak.

Navyše, z čoho sú vyrobené laktátové prstence?

Dojčený Ringerov je zložený z chlorid sodný 6 g/l, sodík laktát 3,1 g/l, chlorid draselný 0,3 g/l a chlorid vápenatý 0,2 g/l. Dojčený Ringerov obsahuje ióny sodíka 130 mEq/l, draslík 4 mEq/l, vápnik 2,7 mEq/l, chlorid 109 mEq/l a laktát 28 mEq/L.

Tiež prečo sa používajú laktátové prstence? Zvláštne, ale meno je, laktátový Ringerov je použité na liečbu dehydratácie, podávanie intravenóznych liekov počas chirurgického zákroku a obnovenie rovnováhy tekutín po úraze. Dojčený Ringerov je sterilný roztok zložený z vody, chloridu sodného (soli), sodíka laktát chlorid draselný a chlorid vápenatý.

Podobne, je rozdiel medzi fyziologickým roztokom a laktátovým Ringerovým?

Rozdiely v časticiach to znamená laktátový Ringerov netrvá tak dlho v telo ako normálny fyziologický roztok robí. Tiež, normálny fyziologický roztok má vyšší obsah chloridov. Niekedy to môže spôsobiť vazokonstrikciu obličiek, čo ovplyvňuje prietok krvi do the obličky.

Aký typ tekutiny je laktátový Ringerov?

Laktátované Ringers (LR, Ringers Lactate alebo RL) LR je izotonický kryštaloid obsahujúci chlorid sodný, draslík chlorid, chlorid vápenatý a laktát sodný v sterilnej vode.