Čo znamená nízky pomer albumínu k globulínu?
Čo znamená nízky pomer albumínu k globulínu?

Video: Čo znamená nízky pomer albumínu k globulínu?

Video: Čo znamená nízky pomer albumínu k globulínu?
Video: Lieky na cholesterol takmer NEFUNGUJÚ. Ako sa z cukrovky stane Alzheimer. A nočné svetlo škodí srdcu 2024, Júl
Anonim

A nízka A/G pomer môže odrážať nadprodukciu globulíny , ktoré sa môžu prejaviť pri mnohopočetnom myelóme alebo autoimunitných ochoreniach alebo pri nedostatočnej produkcii albumín , ktoré sa môžu vyskytnúť pri cirhóze alebo selektívnej strate albumín z obehu, ako sa to môže vyskytnúť pri ochorení obličiek (nefrotický syndróm).

Rovnako tak, aký je normálny pomer globulínu albumínu?

A normálny rozsah z albumín je 39 až 51 gramov na liter (g/l) krvi. The normálny rozsah pre globulíny sa líši podľa konkrétneho typu. A normálny rozsah celkovo globulíny je 23 až 35 g/l. Ak máte nízku hladinu bielkovín, môžete mať problém s pečeňou alebo obličkami. Ak je vaša hladina bielkovín vysoká, môžete mať gastrointestinálny problém.

Môžete sa tiež opýtať, čo to znamená, ak je môj pomer albumínového globulínu vysoký? Jeden z the Hlavným z nich je boj proti infekciám. Vysoká úrovne albumín sú zvyčajne preto, že človek je dehydrovaný. Vysoký globulín hladiny môžu pochádzať z krvných chorôb, ako je mnohopočetný myelóm, alebo z autoimunitných chorôb, ako je lupus, ochorenie obličiek alebo ochorenie pečene.

Aký je potom význam pomeru albumínového globulínu?

Popis: The albumín / globulínový pomer je množstvo albumín v sére delené na globulíny . The pomer sa používa na pokus o identifikáciu príčin zmeny celkového sérového proteínu. The albumín / globulínový pomer je vypočítaná hodnota. rozsah, ak sa jedna zložka zvyšuje alebo znižuje v porovnaní s druhou.

Čo znamená vysoký pomer Ag?

Vysoká A/G pomer : Toto môže byť znakom ochorenia pečene, obličiek alebo čriev. Je tiež spojená s nízkou aktivitou štítnej žľazy a leukémiou. Ak sa váš lekár domnieva, že sú na tom tiež niektoré z vašich hladín vysoká alebo nízke, možno budete musieť urobiť presnejšie krvné alebo močové testy.

Odporúča: