Ako funguje automatický CPAP?
Ako funguje automatický CPAP?

Video: Ako funguje automatický CPAP?

Video: Ako funguje automatický CPAP?
Video: BMC CPAP отзыв владельца || СИПАП технология отзыв 2024, Júl
Anonim

Ako? the automatická práca CPAP ? Senzory v CPAP a v blízkosti masky spúšťa algoritmus navrhnutý tak, aby neustále monitoroval a dynamicky upravoval tlak. Keď senzor identifikuje potenciálnu udalosť apnoe, tlak sa automaticky zvýši. Stáva sa to okamžite a na základe dychu.

Tu je automatický CPAP lepší ako CPAP?

Tradičné CPAP stroje poskytujú nepretržite stabilný pretlak v dýchacích cestách prostredníctvom špeciálne nasadenej masky. Tí pacienti, ktorí majú viac zmien tlaku v dýchacích cestách, to spravidla robia lepšie s prístrojmi AutoPAP, pretože prístroj sa automaticky prispôsobí na základe skutočných vzorcov dýchania.

Tiež viete, funguje CPAP okamžite? Práve ste ho začali používať V niektorých prípadoch môžu ľudia očakávať okamžité výsledky CPAP terapia, ale to je len zriedka. Ak je spánková apnoe veľmi závažná s výraznými príznakmi pred liečbou, môže dôjsť k dramatickému zlepšeniu. Keď je jemnejšia, môže trvať dlhšie, kým si všimnete zlepšenie.

V súvislosti s tým, ako sa určujú nastavenia CPAP?

Lekár spánku určí optimum CPAP tlaku po preskúmaní vášho indexu apnoe-hypopnoe (AHI). Väčšina CPAP stroje majú tlak nastavenie rozsah od 4 cm v2O až 20 cm H2O. Priemerný tlak je okolo 10 cm H2O. Špecializované CPAP stroje môžu dodať CPAP tlak do 25 až 30 cm V2O.

Aký je priemerný tlak pre CPAP?

Väčšina ľudí so spánkovým apnoe vyžaduje Tlak CPAP medzi 6 a 14 cmH20. The priemerný tlak CPAP je 10 cmH2O. Na radu lekára v spánku však môžete zmeniť nastavenia svojho CPAP , APAP alebo BiPAP.

Odporúča: