Obsah:

Ako sa hodnotí šelest srdca?
Ako sa hodnotí šelest srdca?

Video: Ako sa hodnotí šelest srdca?

Video: Ako sa hodnotí šelest srdca?
Video: How to learn any language in six months | Chris Lonsdale | TEDxLingnanUniversity 2024, Júl
Anonim

Systolické šelesty sú odstupňované podľa intenzity (hlasitosti) od 1 do 6, so stetoskopom mierne odstráneným z hrudníka. A stupňa 1 zo 6 je slabý, počuť ho len so špeciálnym úsilím. A stupňa 6 zo 6 (6/6) je mimoriadne hlasné a je možné ho počuť pomocou stetoskopu, aj keď je mierne odtiahnuté od hrudníka.

Podobne sa dá opýtať, čo je typické pre šelest srdca II. Stupňa?

stupňa Ja mrmle sú najmenej závažné a sú len ťažko zistiteľné stetoskopom. Šelesty II. Stupňa sú mäkké, ale váš veterinár ich môže počuť pomocou stetoskopu. Väčšina mrmle že spôsobiť vážne problémy sú prinajmenšom a stupňa III. stupňa IV mrmle sú hlasné a je ich počuť na oboch stranách hrudníka.

Za druhé, je systolický šelest nebezpečný? Srdce šelesty sú zvyčajne výsledkom abnormálneho prietoku krvi cez Srdce . A Srdce ventil, ktorý nepracuje správne, zvyčajne spôsobuje zvuk šelestu. Srdce šelesty sú klasifikované ako „nevinné“alebo „abnormálne“. Nevinný Srdce šelesty nie sú nebezpečné a vo všeobecnosti nevyžadujú žiadny lekársky zásah.

Ako znie šelest srdca 4. stupňa?

Lekári počujú a šelest srdca ako kvílenie zvuk medzi údermi srdca. Whoosh je len doplnok hluk ktoré robí krv ako preteká cez Srdce . A šumieť odstupňované 4 , 5 alebo 6 ste takí hlasní môcť vlastne cítiť dunenie z nej pod kožou, ak dáte osobe ruku na hruď.

Ako zdokumentujete šelest na srdci?

Opis šelestov

  1. Načasovanie. Načasovanie šelestu je rozhodujúce pre presnú diagnózu.
  2. Triedenie. Systolické šelesty sú odstupňované na stupnici 6.
  3. Tvar. Tvar šelestu popisuje zmenu intenzity v celom srdcovom cykle.
  4. Smola.
  5. Poloha.
  6. Žiarenie.

Odporúča: