Aké receptory funguje milrinón?
Aké receptory funguje milrinón?

Video: Aké receptory funguje milrinón?

Video: Aké receptory funguje milrinón?
Video: Бронходилататоры: антагонисты лейкотриеновых рецепторов и метилксантины 2024, Júl
Anonim

Milrinón inhibuje pôsobenie fosfodiesterázy na myocyty, čo vedie k zvýšeniu intracelulárneho účinku cyklický adenozínmonofosfát (cAMP) a vápnika. Je to inotropné činidlo, ktoré pôsobí v smere toku od β-adrenergný receptor.

Otázkou tiež je, aký je mechanizmus účinku milrinónu?

Je to inhibítor fosfodiesterázy 3, ktorý zvyšuje kontraktilitu srdca a znižuje pľúcny vaskulárny odpor. Milrinone funguje aj na vazodilatáciu, čo pomáha zmierniť zvýšený tlak (afterload) na srdce, čím zlepšuje jeho pumpovanie akcie.

Následne je otázkou, ako dlho môžete žiť na milrinone? Priemerné trvanie milrinone liečba v tejto skupine s kombinovanou liečbou bola 269 dní (rozsah 14-1, 026 dní).

Jednoducho, čo robí milrinón so srdcom?

Milrinone je vazodilatátor, ktorý funguje tak, že uvoľňuje svaly vo vašich cievach a pomáha im dilatovať (rozširovať). Zníži sa tým krvný tlak a krv vám bude ľahšie prúdiť cez žily a tepny. Milrinone sa používa ako krátkodobá liečba život ohrozujúcich Srdce zlyhanie.

Akú triedu liekov tvorí milrinón?

Milrinone Popis Milrinon laktátová injekcia je súčasťou novej triedy bipyridínových inotropných/vazodilatačných činidiel s fosfodiesterázou inhibítor aktivita odlišná od digitalisových glykozidov alebo katecholamínov.

Odporúča: