Aké receptory používa ipratropium?
Aké receptory používa ipratropium?

Video: Aké receptory používa ipratropium?

Video: Aké receptory používa ipratropium?
Video: [225Ac]Ac-BATA-Nimotuzumab радиофармпрепарат для лечения опухолей, экспрессирующих EGFR 2024, Júl
Anonim

Ipratropium bromid (obchodné názvy Atrovent, λ Apovent a Aerovent) je anticholinergikum, ktoré blokuje muskarínové receptory. Salbutamol alebo albuterol je krátkodobo pôsobiaci β2- agonista adrenergných receptorov používa sa na zmiernenie bronchospazmu.

Tiež viete, aká trieda liekov je ipratropium?

bronchodilatanciá

Možno sa tiež opýtať, je ipratropium agonista beta 2? Anticholinergné lieky (ako napr ipratropium bromid) pôsobia na muskarínové receptory, pričom beta - 2 agonisty (ako je salbutamol) pôsobia cez adrenergný systém spôsobiť bronchodilatáciu.

Tiež sa pýta, aký je mechanizmus účinku ipratropiumbromidu?

Mechanizmus účinku Ipratropiumbromid je anticholinergné (parasympatolytikum) činidlo, ktoré blokuje muskarínové receptory acetylcholínu a na základe štúdií na zvieratách sa zdá, že inhibuje vagálne sprostredkované reflexy antagonizáciou akcie acetylcholínu, prenášača uvoľneného z nervu vagus.

Je ipratropium anticholinergikum?

Ipratropium bromid (tiež známy ako Sch 1000) je nový bronchodilatačný liek podobný atropínu, ktorého mechanizmus účinku je sprostredkovaný anticholinergikum dráhu a môže znižovať cyklický guanozínmonofosfát. Pri chronickej bronchitíde sú všetky dávky ipratropium vykazoval predĺženú účinnosť, ale 80 hrnčekov bolo vynikajúcich.

Odporúča: