Aké receptory naloxón funguje?
Aké receptory naloxón funguje?

Video: Aké receptory naloxón funguje?

Video: Aké receptory naloxón funguje?
Video: Физиология. Глава 1. Клетка. Урок 4. Рецепторы и нейромедиаторы 2024, Júl
Anonim

Presný mechanizmus účinku opiátových antagonistických účinkov naloxón je nie úplne pochopené. Naloxón je myslel na konať ako kompetitívny antagonista opiátu mc, κ a σ receptory v CNS; to je si myslel, že droga má najvyššiu afinitu k Μ receptor.

Podobne sa dá opýtať, aké receptory používa Narcan?

NALOXONE. Naloxón má vysokú afinitu k Μ opioidnému receptoru, kde pôsobí ako kompetitívny antagonista. Pôsobí tiež ako slabší kompetitívny antagonista opioidných receptorov κ a δ. Naloxón sám o sebe má minimum účinky na cerebrálny prietok krvi a metabolizmus kyslíka.

Následne je otázkou, či je naloxón kompetitívnym inhibítorom? Naloxón . Naloxón viaže sa aj na opiátové receptory a funguje ako a kompetitívny inhibítor na opiáty, prírodné aj syntetické. To znamená, že súťaží o rovnaké receptorové miesta ako opiáty, čím ich vytláča z cesty. Naloxón vytesňuje opiáty z ich receptorov, čím sa zvrátia účinky predávkovania opiátmi.

V tomto ohľade, na ktorý receptor sa naloxón viaže?

Naloxón sa viaže na mu- opioidné receptory s vysokou afinitou a menšou mierou ku kappa- a gama- opioidné receptory v CNS. Naloxón je antagonista opiátov, ktorý sa používa intravenózne v núdzových situáciách na zvrátenie útlmu dýchania spôsobeného predávkovaním heroínom, morfínom alebo inými opioidmi.

Čo sa stane, ak dáte Narcana niekomu, kto ho nepotrebuje?

Môžeš „Neublíži pacientovi“Neuškodí to ktokoľvek že nepotrebuje to . Len to zníži účinok predávkovania opiátmi. Nikdy to nezhorší. “Neochota vydať liek by mohla stáť a osoba ich život, podľa Dr.

Odporúča: