Spôsobujú vysoké triglyceridy aterosklerózu?
Spôsobujú vysoké triglyceridy aterosklerózu?

Video: Spôsobujú vysoké triglyceridy aterosklerózu?

Video: Spôsobujú vysoké triglyceridy aterosklerózu?
Video: Что такое триглицериды? Для чего их определяют? 2024, Júl
Anonim

Výskum to naznačuje triglyceridy môže hrať úlohu vo všetkých formách ateroskleróza - ischemická choroba srdca, mŕtvica a srdcový infarkt - rovnako ako to dokáže cholesterol. Veľmi vysoký triglycerid úrovne môžu urobiť poškodenie pankreasu a dokonca príčina kožné poruchy.

Tiež spôsobujú vysoké triglyceridy plak?

Údaje tomu nasvedčujú triglyceridy sú kauzálnym faktorom v CAD. LDL cholesterol je známy príčina CAD tým, že prispeje k vybudovaniu „ plaketa “Pozdĺž stien tepny. Keď sa tieto molekuly ukladajú, blokujú prietok krvi tepnami, čo môže viesť k infarkt.

Ako je tiež zvýšená hladina triglyceridov rizikovým faktorom aterosklerózy? Zvýšené hladiny triglyceridov sú a rizikový faktor aterosklerózy „zúženie tepien s nahromadením tukových plakov, ktoré môže viesť k infarktu, mŕtvici a ochoreniu periférnych artérií. Výrazne zvýšené hladiny triglyceridov môže tiež spôsobiť stukovatenie pečene a pankreatitídu.

Tu môžu triglyceridy podporovať aterosklerózu?

„Ak triglyceridy sú zvýšené, máte do činenia s celým spektrom lipoproteínov, ktoré by mohli spôsobiť ateroskleróza , Hovorí doktor Hemphill. Kedy triglyceridy sú vysoké, kombinácia hladín všetkého iného ako HDL cholesterolu poskytuje ucelenejší obraz o kardiovaskulárnom riziku.

Aké autoimunitné ochorenie spôsobuje vysoké triglyceridy?

Zvýšené hladiny lipidov boli zistené u pacientov so systémovým lupus erythematosus (SLE), kde choroba aktivita môže súvisieť so zvýšením hladín triglycerid a lipoproteínového cholesterolu s veľmi nízkou hustotou (VLDL), zatiaľ čo HDL cholesterol bol znížený.

Odporúča: