Ktoré antipsychotiká sú anticholinergné?
Ktoré antipsychotiká sú anticholinergné?

Video: Ktoré antipsychotiká sú anticholinergné?

Video: Ktoré antipsychotiká sú anticholinergné?
Video: Что такое метаболический синдром? Как это проверить. 2024, Júl
Anonim

Nízko potentné FGA a klozapín sú pravdepodobne príčinou anticholinergné účinky ; Ukázalo sa, že olanzapín a kvetiapín to robia vo vysokých dávkach.

Jednoducho, je kvetiapín anticholinergikum?

To znamená kvetiapín je dopamínový, serotonínový a adrenergný antagonista a silné antihistaminikum s niektorými anticholinergikum vlastnosti. Kvetiapín silne sa viaže na receptory serotonínu; liek pôsobí ako čiastočný agonista pri 5-HT1A receptory.

Následne je otázkou, ktoré antipsychotikum s najmenšou pravdepodobnosťou spôsobí tardívnu dyskinézu? Risperidone , olanzapín , kvetiapín a klozapín majú nízke riziko tardívnej dyskinézy.

Tiež viete, je olanzapín anticholinergným liekom?

Model z anticholinergikum aktivita atypických antipsychotík lieky . Doterajší stav techniky Atypické antipsychotiká klozapín , olanzapín a kvetiapín majú in vitro významnú afinitu k muskarínovým receptorom, zatiaľ čo aripiprazol, risperidón a ziprasidón nie.

Ktorý SSRI má najviac anticholinergický účinok?

The selektívne inhibítory spätného vychytávania serotonínu (SSRI), podobne citalopram (Celexa ) a duloxetín (Cymbalta), sa bežne používajú na liečbu depresie u ľudí všetkých vekových skupín. Niektoré z nich majú silnejšie anticholinergné vedľajšie účinky ako iné, ale celkovo majú relatívne nízky anticholinergný účinok.

Odporúča: