Čo je lepšie DSM alebo ICD?
Čo je lepšie DSM alebo ICD?

Video: Čo je lepšie DSM alebo ICD?

Video: Čo je lepšie DSM alebo ICD?
Video: NEZOSTÁVAJ SÁM ak máš DEPRESIU 2024, Júl
Anonim

a ICD je komplexnejšia ako DSM . b DSM je presnejší ako ICD . c ICD je oficiálna medzinárodná klasifikácia v psychiatrii. d DSM je jedinou klasifikáciou používanou v USA.

Keď to vezmeme do úvahy, aký je rozdiel medzi DSM a ICD?

The ICD vyrába globálna zdravotnícka agentúra s ústavné poslanie verejného zdravotníctva, pričom DSM je produkovaný jedinou národnou profesijnou asociáciou. WHO sa v rámci klasifikácie duševných a behaviorálnych porúch zameriava na pomoc krajinám pri znižovaní chorobnosti spôsobenej duševnými poruchami.

Tiež viete, používa sa DSM na celom svete? Diagnostický a štatistický manuál duševných porúch ( DSM ) je príručka použité odborníkmi v oblasti zdravotnej starostlivosti v USA a vo väčšine sveta ako smerodajný sprievodca diagnostikou duševných porúch.

Vzhľadom na to, ako sa ICD líši od DSM a RDoC?

Toto DSM - ICD prístup zahŕňa aristotelovský pohľad na duševné poruchy ako do značnej miery diskrétne entity, ktoré sa vyznačujú výraznými znakmi, symptómami a prírodnou históriou. Na rozdiel od DSM - ICD , RDoC zahŕňa galilejský pohľad na psychopatológiu ako na produkt dysfunkcií v nervových obvodoch.

Čo je klasifikačný systém psychiatrickej DSM ICD?

Dnes sú dve najrozšírenejšie systémy z psychiatrická klasifikácia sú Diagnostický a štatistický Manuel z Mentálne Poruchy ( DSM ) a medzinárodné Klasifikácia pre choroby ( ICD ).

Odporúča: